{{ message.message }}
{{ button.text }}

baby uitzet top en flop

tips voor je baby uitzet

Afbeelding blog 'baby uitzet top en flop'

Hoera je bent zwanger! En dan mag je beginnen met shoppen, of je bent stiekem al begonnen ;)

Van diverse winkels zijn van die mooie lijsten in omloop maar je vraagt je nu vast af....ben ik dat echt allemaal nodig?

Graag deel ik mijn tops en flops van deze lange waslijsten.

Flops:
1. het plastic zeiltje onder je matras in de weken voor de bevalling.
In je kraampakket zit een zeiltje die je onder je matras moet doen voor het geval je "lekkage" krijgt. Maar laten we eerlijk zijn....dat slaapt voor geen meter. Ten eerste kraakt het als een malle, ten tweede ga je zweten doordat het totaal niet ademt en als laatste dat ding schuift doordat je draait in je slaap. (nou ja draaien is het niet echt meer in die laatste weken ) Voor een alternatief heb ik een top toegevoegd.

2. kraamverband.
Geloof me, je bent het nodig maar er zit in je kraampakket 1 pak en ik kan je vertellen dat is niet genoeg. Dus wees slim en koop 1 of 2 pakken extra alvast. (Tip: bon bewaren dan kan je het terugbrengen mocht je het toch niet nodig zijn)

3. draagzak/ draagdoek
Mijn kinderen vonden dragen niet fijn waardoor ik een dure draagzak had die nagenoeg niet gedragen was. Als je je kind wel graag wil dragen, op welke manier dan ook, zou ik je adviseren om te investeren in een draagconsult of wanneer je veel vrienden hebt die een draagdoek en/ of draagzak hebben die eerst te lenen om uit te proberen. Sommige draagconsulenten verhuren ook draagdoeken en draagzakken en/of verkopen goede 2e hands draagdoeken/ draagzakken.

4. Baby mee voor achterop de fiets.
Na 1 rondje met maxicosi zonder kind wist ik het zeker; Dit ga ik niet gebruiken. Doodeng met een wiebelend kind achterop.
Zelf heb ik toen gekozen voor een fietskar met babyschaal. Een bakfiets met daarin een baby mee houder of babyschaal vind ik ook een goed alternatief.

Tops:
1. een basis voor in je auto waar je de autostoel op kan klikken.
Dit was een behoorlijk dure aanschaf (ik kocht hem nieuw) maar ik had niet zonder gewild. Het scheelt veel gedoe met de gordel doordat je de autostoel erop klikt en daarna gelijk klaar bent. Het meest veilige is een basis met isofix maar ook de varianten met gordel zijn goed in gebruik. De gordelvariant vraagt iets meer tijd en handigheid maar als je de basis in je auto hebt haal je hem er toch niet weer uit.

2. Een kinderstoel waar je kind vanaf de geboorte in kan zitten op tafelhoogte.
Onze kinderen waren flink gefrustreerd als zij in de box lagen of als ze in de wipstoel zaten te kijken naar de kuiten van ons. Dan is dit een uitkomst.
Tijdens het koken en onder het eten werd deze stoel bij ons veel gebruikt.

3. Waterdichte molton voor om je eigen bed.
Dit is het alternatief voor flop nummer 1. Hiermee bescherm je het matras goed en kan je toch zonder veel gedoe slapen.

4. Curanol en neusspray.
Na de bevalling en/of zwangerschap kun je last krijgen van aambeien. Dit zijn beide goed te gebruiken middelen daarvoor. tevens mag je het beide gebruiken als je borstvoeding geeft.
De tip van de neusspray komt van een kraamhulp en geeft direct verlichting.

Tot slot: geloof me......het meeste van de spullen op de lijst gebruik je wel maar over het algemeen heel kort en niet heel intensief.
Zelf ben ik groot fan van marktplaats voor deze spullen. En als je er nou niet zo heel handig in bent maar wel graag tweedehandsspullen wil bemachtigen, kijk dan eens in je vrienden/kennissengroep want daar is en veel te krijgen/ te koop. Neem het aan want als je weet waar het weg komt is toch heel fijn. Of doe zoals sommige mensen, vraag iemand die marktplaatsen leuk vind om een bepaald product voor je te zoeken. (doen mijn vriendinnen ook weleens :) )


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #baby, #uitzet

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je