Snap
  • Baby

Baby slaapt weinig overdag

Mijn baby slaapt overdag tussen 06.00 uur en 18.00 uur maar 1,5 uur. Is dit wel oke?

Op dit moment is mijn zoontje 8 maanden.

Sinds een paar dagen wordt hij iedere ochtend om 05.00 uur wakker. Om kwart voor 6 haal ik hem pas uit bed. Om 6 uur krijgt hij een fles en daarna houd ik hem wakker tot 7 uur ongeveer. Vervolgens slaapt hij maar tot kwart over 8. Ik houd hem dan wakker tot 11.00 uur. Daarna is hij helemaal gebroken. Maarrr vervolgens slaapt hij maar tot kwart voor 12... Daarna houdt ik hem weer wakker tot half/kwart voor 3. Hij slaapt dan tot ongeveer half 4...na zijn groente gaat hij om 18.00 uur naar bed. Om 08.00 uur maak ik hem nog wakker voor zijn laatste fles.

Hoe kan het dat hij van die kleine slaapjes heeft overdag? Als hij uit bed komt, heeft hij nog steeds vuurrode wangen, en blijft hij in zijn ogen wrijven. Erg gezellig is hij dan ook niet.. wat weer zijn uitwerking heeft op mij..

is dit goed, dan hij zo weinig slaapt? Zo nee.. wat kan ik er aan doen, dan hij wat langer slaapt en daardoor vrolijker wordt?

7 jaar geleden

This piece was a likcajefet that saved me from drowning.

9 jaar geleden

Je zegt dat het sinds een paar dagen is. Kan het zijn dat het iets tijdelijks is? Slaapt hij ook onrustiger? Kan met de ontwikkeling te makeb hebben. Rond deze tijd leren ze weer veel dingen en hebben ze hun slaap hard nodig maar lukt dat niet altijd door alle indrukken die ze krijgen op een dag. Wij hebben afgelopen tijd slaaptraining gedaan. Als ze moe is in bed leggen en laten liggen tot ze zelf in slaap valt. Dan wel steeds om de zoveel minuten gaan kijken. Ons meisje wordt ook weleens na een half uurtje wakker maar dan wacht ik heel even met naar boven gaan, meestal slaapt ze dan vanzelf weer verder. Ze is nu 11 maanden en slaapt van 20:00 tot half 9 dan pap en spelen en dan om 11 uur weer naar bed. Tussen 12 en half 1 wordt ze weer wakker en krijgt ze brood. Dan rond 14:00 weer naar bed en rond half 4 wakker en dan fruit en dan tot half 6 wakker en dan eten. Ik houd haar wakker tot de laatste fles om half 8. Ik zou het nog even aankijken. Misschien dat hij vanzelf weer een normaal ritme te pakken krijgt. En anders misschien toch een slaaptraining? Succes in ieder geval!