{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby's en slapen ZzZz

Zo grappig hoe je dingen ineens totaal anders kan doen, of durft los te laten als je meerdere kinderen krijgt. Was ik nog net als mijn man, heel stellig in sommige dingen zoals het bedtijd ritueel, gaat het nu sinds de komst van ons derde kindje totaal anders...

Afbeelding blog 'Baby's en slapen ZzZz'

Deze mooie slapende baby is niet de onze hoor ;)
Ons derde mopje, ow wat ben je een mooi meisje en elk nieuwe dag dat erbij komt samen met jou is weer eentje extra om van je te houden! Want wat gaat de tijd snel zeg...7 maanden hebben we alweer aangetikt, ik kan het niet geloven op het moment dat ik dit nu typ...

Bij onze jongens hadden we een regel dat we samen hadden besproken wat betreft het slapen gaan, de kinderen zouden na geboorte lekker hun eigen bedje in gaan en in hun eigen kamer, want we willen geen gedoe over enkele maanden/jaren als ze dan aan alles moeten wennen....En vrijen met een baby naast je? Nope!
Maar daar kwam ons derde kindje dan, gezond en wel geboren, en puntje bij paaltje toen het een aantal uur verder was na haar geboorte en iedereen wat vertrok (het was midden in de nacht, zeg maar gerust bijna ochtend...) wouden we héél graag naar bed....Zij in haar nieuwe kamertje, en vlakbij op dezelfde verdieping slapen ook haar broertjes en mama en papa, ja zo zou het gaan...

Helaas, ons meisje bleef huilen in haar bed, geen 'ik-heb-honger' huiltje, geen 'ik-moet-verschoond-worden' huiltje, geen 'ik-heb-pijn' huiltje....nee, ze was gewoon zachtjes zo nu en dan aan het huilen, en dat non stop, gewoon geluid maken, ik voelde gewoon aan dat ze mij zocht, ze wou bij mama zijn...

Eigenlijk zonder aarzelen en een beetje tegen de kraamverzorgster haar regeltjes in nam ik haar lekker bij ons op bed, ik legde mijn hand om haar heen, en ze ging gelijk slapen...

Uiteraard heb ik van alles geprobeerd, bijna 3 maanden lang, zelfs al zou ze in de middag wat in haar eigen bedje slapen dan was dat al prima! Maar dat is op 1 hand te tellen geweest...
Uiteindelijk sliep ze dan het meeste als we de broertjes moesten wegbrengen/ophalen, of dan ging ik met haar wandelen zodat ze wel sliep, dat vond ze ook geweldig...
Maar na 3 maanden struggelen met borstvoeding, nieuw ritme zoeken en bovendien een kleine baby die nonstop vrij lastig was met slapen overdag (in de nacht never nooit problemen gehad, sliep eigenlijk gelijk ook door na haar geboorte), moest ik wat bedenken.
Lang leve het moederinstinct! Ik legde haar eens een dag gewoon op ons bed neer die toch groot zat is, babyfoon inmiddels op onze kamer aangesloten, want tja de andere kamer word niet echt benut behalve verschonen dan...En tussen de kussens in zodat ze nergens heen kon, en warempel....ze ging slapen!
Godzijdank zeg! Ik denk omdat ze de kussens zo gewend is geraakt van ons, daar 'smakt' ze een beetje tegenaan en als een soort kitten masseert ze het kussen, nu nog altijd, dat maakt haar rustig.

Maar tja nu begon mijn man erover, "Ze zal ooit op haar bedje moeten leren slapen schat", ik vind het voor nu wel prima en gezellig, ze worden al zo mega snel groot!
Maar heel eerlijk denk ik wel na over straks, want nu rolt ze alleen, wat als ze kan kruipen, zitten??? HELP!!

Zo zie je maar weer, elk kind is anders, daarom geef ik aan een mama ook alleen mijn ervaringen mee als ik ze hoor praten over problemen, wie weet hebben ze dat dan niet geprobeerd of kenden ze het simpelweg niet!
Maar ik haat het absoluut als iemand zijn kind direct koppelt aan de mijne, ow wat is dat irritant zeg!
"Ow maar de mijne kon toen al...."Ja stop maar...

Uit nieuwsgierigheid, hoe slapen jullie kleintjes en waarom?
En zijn er mama's met ervaringen? Ik ben benieuwd hoe jullie samen geslapen hebben, hoe lang en hoe het naar hun eigen kamer fase ging.
(PS= onze 2 zoontjes zijn voorbeeldige slapers! Vanaf de geboorte op hun kamer, legt ze neer en ze slapen! Nu nog.)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je