Snap
  • Baby
  • zwitsal

Baby on the way: staat dit al op je uitzetlijst?

P.S.: Ook handig voor wat grotere kindjes

Yes, je bent zwanger! Maar jeetje wat komt er allemaal op je af als aanstaande mama. Alles moet natuurlijk perfect op orde zijn weet ik uit ervaring als mama. En dat is nogal wat… Maar wat heb je wel- of toch niet nodig voor de babyuitzet?

Waarmee ik heel wat uurtjes op Google heb doorgebracht toen ik zwanger was, was het uitzoeken of producten wel écht goed zijn. Is dat matrasje wel echt zo luchtdoorlatend en anti-allergie zoals ze beweren? Heeft die kinderwagen écht goede vering? En is die bodylotion wel echt zacht voor een babyhuidje?

In het rijtje van de babyverzorgingsproducten heb ik, mama van een dochter van 1, een paar mooie tips die niet op je uitzetlijst mogen ontbreken – en die ik dus al even voor je gecheckt heb ;) 100% baby proof én mommy proof!

1: Billendoekjes

Dit product heeft alles te maken met een van de meest "spannende" momenten na de geboorte (vind ik). Namelijk de eerste keer dat je de luier van je kindje verschoont en de billetjes schoon moet maken. Ik weet nog dat ik zo bang was dat ze schrale billen zou krijgen! Bijzonder om te merken hoe beschermend je meteen bent als je kindje er eindelijk is…

De sensitive billendoekjes van Zwitsal beloofden goed te zijn voor het delicate huidje van mijn newborn, mijn vrienden waren er enthousiast over en… ik ben reuze fan van de heerlijk geur! Wat kan er nog mis gaan? De doekjes had ik al in grote aantallen in huis gehaald voor de bevalling en geen seconde spijt van gehad.

Naast mijn research op Google heb ik ook zelf verschillende billendoekjes vergeleken. Ik had wat doekjes gekocht en het pakje opengemaakt, vervolgens geroken, gevoeld en nog eens de bestandsdelen op de achterkant doorgenomen: Ja, laat die baby maar komen! Wij zijn er klaar voor! Acheraf bleek dat maar 2 dagen voor mijn bevalling te zijn...

Toen het (eindelijk) zover was… mama ging de eerste luier verschonen en ik genoot ultiem. Daar kan ik me nu, ruim een jaar later echt niets meer van voorstellen, haha! 10.000 luiers en 1.000 pakken doekjes verder. Nog steeds Zwitsal trouwens! Want ook na die eerste keer bleef (en ben) ik enthousiast over de billendoekjes. Je hoort toch best vaak om je heen dat newborns snel luieruitslag krijgen en dat wilde ik te allen tijde voorkomen. Producten met zinkzalf zijn een echte aanrader om luieruitslag te helpen voorkomen. Zo zorgt de zinkoxide ervoor dat de luieruitslag snel zal herstellen. Het bestanddeel panthenol zorgt ervoor dat de huidbarièrre wordt versterkt. Het voordeel van de billendoekjes van Zwitsal is dat ze zinkzalf bestanddelen bevatten en gelukkig heeft mijn dochter nog nooit luier uitslag gehad (en we zijn dus al ruim een jaar verder).

2: Luieremmer

In het begin ruiken die luiers echt nog niet zo heftig en denk je misschien, prima te doen… Maar toen mijn dochter met 4 maanden haar eerste hapjes begon te eten veranderde de ‘melkpoep’ naar ‘stinkpoep’ – echt waar.

Een luieremmer (wij hebben er zelfs 2 ;)) is erg handig en voorkomt dat je met elke volle luier naar een container buiten moet. Ze zijn er tegenwoordig zelfs in hippe kleuren, als echt accesoire in de babykamer.

3: Zeepvrije wasgel

Dit is een musthave die vanaf de geboorte tot de komende 5 jaar op het doucheplankje staat hoor! Prikt niet, ruikt wederom heerlijk en is heel zacht. De zeepvrije wasgel wordt vrij snel een zacht schuim en je kindje wordt er niet mega glibberig van. Fijn, want onder de douche met een te glibberige baby is niet goed voor je bloeddruk ;) Je hebt ook maar een klein drupje nodig per wasbeurt.

Groot pluspunt: na de douche (of badder)sessie ruik je de Zwitsal geur nog lichtjes en daar houd ik zo van! Jullie ook?

Snap

4: Draagzak of draagdoek

Voor ons heerlijke genietmomentjes, eigenlijk het gehele eerste jaar: het dragen van de baby. In het begin had mijn dochtertje vaak na het drinken last van haar darmpjes en was wat huilerig. Als ik haar dan op bedje legde werd het erger en kwam er niets van slapen…

Dé oplossing was de draagdoek! Voor mijn vriend was een draagzak favoriet trouwens. Na het eten doezelde ze weg op onze buik en konden we haar heel makkelijk, slapend, in bed leggen. Naast dat mijn dochtertje het heerlijk vond, was het voor mij ook fijn: je baby dichtbij en je bent flexibel om bijvoorbeeld een wasje te vouwen of de hond uit te laten.

Nou, aanstaande mama’s… Als je weer op uitzet-jacht gaat met je zwangere buik, zet dan deze 4 belangrijke, onmisbare producten nu op je lijstje en zet ze in de babykamer. En ik verzeker je, daar blijven ze het komende jaar (of 2) zeker staan!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zwitsal. Maar de inhoud ervan is van onszelf. 

5 jaar geleden

Zwitsal kan verzekeren dat veiligheid voor mens en milieu een absolute topprioriteit is. Daarom wordt veel tijd, moeite en geld gestoken in het testen van ingrediënten en producten. Zo zijn alle producten volkomen veilig voor de consument en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zwitsal maar de inhoud ervan komt van ons. Zo gaan we nooit een samenwerking aan met een merk/product waar we zelf niet achter staan.

5 jaar geleden

Jammer van de Zwitsal promotie. Al ben ik hier wel van van de Zwitsal haarlotion. Verder gebruik ik voor de andere verzorgingsproducten huismerken. 1 pak Lotiondoekjes om te proberen. Maar dochterlief reageerde er gelijk op. Ook op die van pampers trouwens. Gebruik nu van kruidvat of etos. Dat gaat wel goed. Maar alsnog is dat voor iedereen persoonlijk. Luieremmer, draagzak, maar ook veel in de kinderwagen. En de enorme berg hydrofieldoeken... Erg blij mee. Makkelijk te wassen en zo weer droog.

5 jaar geleden

Bij ons in de gemeente mogen luiers niet in de container en dan is de luieremmer juist een uitkomst! De vieze luchtjes komen bij ons pas als je de zak gaat wisselen en dat kan je dan buiten doen. Verder geen last van nare luchtjes gelukkig. Verder helemaal met je eens. Hoewel ik Zwitsal echt wel lekker vind ruiken gebruik ik het niet, hij heeft de gevoelige huid van zijn moeder geërfd en kan er dus ook niet tegen. Liever iets neutralers zonder teveel chemische toevoegingen ?

5 jaar geleden

? Ik ben dus niet de enige die met krullende tenen zat te lezen, en 1000 verder.... wat ben ik blij met mijn wasbare billendoekjes.