Snap
  • Baby
  • baby
  • tips
  • fietsenmetjekind

Baby meenemen op de fiets?

Ik zou graag mijn baby meenemen op mijn fiets. Maar hoe kan dit het beste? Kunnen jullie me tips en raad geven? Alvast bedankt, van een (met momenten best wel onzekere) mede-mama!

Lukas is nu 7 weken oud. Ik geniet ervan dat ik terug in beweging kan komen na mijn keizersnede. Wandelen is leuk, ook Lukas geniet enorm in zijn buggy, maar ik heb vaak wel nog wat last van mijn buik na een wandeling. Van fietsen geniet ik dus nog meer. Maar fietsen kan ik niet samen doen met Lukas... Dus ik moet steeds een oppas zoeken, als ik even wil gaan fietsen. Of ik moet toch de auto nemen als ik even naar het dorp moet, en Lukas mee gaat.

Ik heb een elektrische fiets en zou heel graag Lukas (bijna twee maanden oud nu) meenemen op mijn fiets. Online heb ik gelezen dat een zitje op de fiets achteraan wordt afgeraden als je kindje nog geen één jaar is. Zo kwam ik op een aanhangwagen. Dat bestaat met een babyschaal of een babyhangmat, zodat je kindje mee kan voordat het kan zitten. Ook heb je fietskarren waar dat je een maxi cosy in kan plaatsen.

Hebben jullie ervaring met het meenemen van een baby op de fiets? Kunnen jullie bepaalde fietskarren of bepaalde systemen aanraadden? Ik zie even het bos door de bomen net meer. Je hebt zoveel verschillende karren! 

En weet iemand of er helmen bestaan voor baby's? Veiligheid gaat natuurlijk steeds voor, maar ik heb online nog geen helmen gevonden die zouden passen voor zo'n jonge baby. Zijn hoofdomtrek is nu zo'n 38cm.

Hopelijk willen jullie je ervaringen delen. Alvast dikke merci aan de mensen die reageren!!

3 jaar geleden

Ik heb mijn dochter vanaf 3 maanden meegenomen achterop de fiets in een maxicosi op de maxicosi drager speciaal voor op een fiets. Begonnen met kleine stukjes, want het was praktisch voor het meenemen naar het kdv waar ik toen werkte. Maar uiteindelijk vaker leuke rondes gemaakt. Echter is het niet verstandig idd voor die 3 maanden. Dus dan zou je nog even geduld moeten hebben. Maar ik zie het verschil niet met de maxicosi achterop of in zo'n wagen/bakfiets. Hobbelen blijven ze toch doen. Gelukkig hebben wij veel fietspaden in ons dorp en vind je asfalt wegen hierbuiten om op te fietsen. Dat is wel fijner.