{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby meenemen op de fiets?

Ik zou graag mijn baby meenemen op mijn fiets. Maar hoe kan dit het beste? Kunnen jullie me tips en raad geven? Alvast bedankt, van een (met momenten best wel onzekere) mede-mama!

Afbeelding blog 'Baby meenemen op de fiets?'

Lukas is nu 7 weken oud. Ik geniet ervan dat ik terug in beweging kan komen na mijn keizersnede. Wandelen is leuk, ook Lukas geniet enorm in zijn buggy, maar ik heb vaak wel nog wat last van mijn buik na een wandeling. Van fietsen geniet ik dus nog meer. Maar fietsen kan ik niet samen doen met Lukas... Dus ik moet steeds een oppas zoeken, als ik even wil gaan fietsen. Of ik moet toch de auto nemen als ik even naar het dorp moet, en Lukas mee gaat.

Ik heb een elektrische fiets en zou heel graag Lukas (bijna twee maanden oud nu) meenemen op mijn fiets. Online heb ik gelezen dat een zitje op de fiets achteraan wordt afgeraden als je kindje nog geen één jaar is. Zo kwam ik op een aanhangwagen. Dat bestaat met een babyschaal of een babyhangmat, zodat je kindje mee kan voordat het kan zitten. Ook heb je fietskarren waar dat je een maxi cosy in kan plaatsen.

Hebben jullie ervaring met het meenemen van een baby op de fiets? Kunnen jullie bepaalde fietskarren of bepaalde systemen aanraadden? Ik zie even het bos door de bomen net meer. Je hebt zoveel verschillende karren! 

En weet iemand of er helmen bestaan voor baby's? Veiligheid gaat natuurlijk steeds voor, maar ik heb online nog geen helmen gevonden die zouden passen voor zo'n jonge baby. Zijn hoofdomtrek is nu zo'n 38cm.

Hopelijk willen jullie je ervaringen delen. Alvast dikke merci aan de mensen die reageren!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je