Snap
  • Baby
  • post

Baby in de warmte

Op dit moment geldt dit onderwerp waarschijnlijk niet alleen voor mij, in Turkije, maar ook in de warmte in Nederland.

Op dit moment geldt dit onderwerp waarschijnlijk niet alleen voor mij, in Turkije, maar ook in de warmte in Nederland. Wat te doen met baby'tjes die last hebben van de warmte!

Ons kleine mannetje heeft flink last van de warmte. Overdag is het hier 45 graden heet en blijven we verstandig meestal binnen. In zijn kamertje is het 'maar' 32 graden, maar slapen is een drama op het moment. Nou komt daar ook nog bij dat er waarschijnlijk tandjes aankomen, wat niet meehelpt natuurlijk.

's Avonds van een uur of 8 tot een uur of 2/3 's nachts slaapt hij meestal goed. Maar daarna komt hij elk uur, wilt hij drinken en valt met moeite weer even in slaap. Vanmorgen om 6 uur was meneer klaarwakker tot 7 uur, waarna hij weer 2,5 uur in slaap viel. Maar wat kun je doen om die warmte een beetje te verdrijven?

Gebruiken jullie een ventilator of iets dergelijks op de kamer van jullie kleintje? Ons mannetje slaapt alleen in een luiertje met dun slaapzakje, maar doe hem vanavond in luiertje met rompertje zonder mouwtjes. Ook met slaapzakje rolt hij z'n hele bed door, dus daar hoef ik het niet voor te doen. 's Nachts heeft ie een nat nekkie en een nat hoofdje, arm ventje. Ik slaap al slecht met deze hitte, maar ik kan nog zelf opstaan, iets aan of uittrekken en wat te drinken pakken.

Hebben jullie nog tips om zo'n ukkie de nacht door te helpen?

8 jaar geleden

Mijn kleine slaapt op een hoeslaken met zijden hoofdeinde, volgens mij heet het silkysleep ofzo. Het zijde gedeelte blijft heel koel in de zomer, ze heeft nu ook nooit meer een zweetnek, scheelt echt heel veel

10 jaar geleden

Ik zou hem gewoon lekker alleen in zijn luiertje leggen. Doe ik hier ook en bij mij op de slaapkamer is het nu ook 29 graden dus bijna net zo fris :) .... En laat hem veel water drinken als hij wakker word en je denkt dat hij weer wil eten kan het ook goed zijn dat hij alleen dorst heeft en melk is geen goede dorstlesser... Ik laat hem vaak na het "eten" (ik geef borstvoeding) nog even wat water drinken.... Die van mij is nu 9weken en slaapt ook moeilijk door het warme weer, ik heb ook een ventilator op de kamer staan maar doe blaast langs zijn bedje zodat hij er niet recht in ligt maar wel een beetje wind voelt. Gaat best goed zo.... Maar met dit weer vooral VEEL water dat is het belangrijkst, ook voor die kleintjes.

10 jaar geleden

Inderdaad veel drinken en weinig kleertjes aan. Hier slapen ze nu ook alleen in ondergoed,hoor.

10 jaar geleden

Ik heb ook niet direct een briljant idee. Momenteel staan alle ramen wagenwijd open om de frisse avondlucht naar binnen te laten komen, na al die hete dagen. Onze kinderen slapen ook enkel in ondergoed en zweten zich dan nog rot...