{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby in de klas helpt pesten tegen te gaan

In Canada, de Verenigde Staten, Groot Britannië en Duitsland is de methode Roots of Empathy een daverend succes. Nederlandse deskundigen denken dat de aanpak ook hier goed zou kunnen werken.

Afbeelding blog 'Baby in de klas helpt pesten tegen te gaan'


Voordelen van het project
Mary Gordon bedacht het project Roots of Empathy. Ze is ervan overtuigd dat een baby een positieve invloed heeft op de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen. Door de interactie met een baby leren kinderen zich in te leven in een ander waardoor agressie en pestgedrag in de klas afneemt.

Tijdens het project komt de baby negen keer in de klas, waardoor de leerlingen de ontwikkelingen van het kindje stap voor stap volgen. Ze worden daarnaast uitgedaagd om de emoties van de baby te benoemen, wat goed is voor de sociale vaardigheden en het empathisch vermogen.

Een ander bijkomend voordeel is dat de kinderen de sfeer in de klas als veiliger ervaren waardoor kinderen minder worden afgeleid bij het leren.

Niet alleen maar voordelen

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont is positief over Roots of Empathy, maar ziet ook een kanttekening: "Je pakt hiermee het probleem van pesten niet bij de kern aan, het is een korte termijn effect, maar zal op langere termijn het pesten niet stoppen."

Op de basisschool zegt bijna 20% gepest te worden, op de middelbare school is dat ruim 20%. 

Wat denken jullie? Is het project het proberen waard?

Bron: RTL Nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je