{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby in bad of de douche - ik durf het niet!

Steeds stelde ik het onbewust uit en nu ben ik er achter: ik durf mijn baby niet mee te nemen onder de douche...

Afbeelding blog 'Baby in bad of de douche - ik durf het niet! '

Ook in bad of zwemmen vind ik helemaal niets. Hoe dit precies komt? Niet een hele duidelijke aanleiding. Wel ben ik van vroeger uit geen waterrad geweest. De sauna? Daar maak je mij niet gelukkig mee. 

Mijn man is het omgekeerde: op vakantie is hij niet uit de zee of het zwembad te slaan. Daarom is als vanzelfsprekend de rolverdeling rondom badderen/douchen en babyzwemmen naar hem gegaan. Ik heb ook weer mijn eigen ritueeltjes met Jamie (fietsen bijvoorbeeld), maar alles wat met water te maken heeft doet Bor.

Toen Bor laatst erg druk was en zelfs een paar nachten voor werk weg moest ontdekte ik het: ik durf mijn baby niet te douchen of badderen! Bang dat ik hem laat vallen of in het badje dat hij uit mijn handen glibbert en zich bezeert. 

Ik heb dit kunnen oplossen door met een hydrofiel washandje te wassen en douchen kwam wel weer toen papa terug was...

Het blijft alleen malen in mijn hoofd, hoe langer ik het niet doe, hoe lastiger het wordt. 

Kan iemand zich herkennen hierin? En wat kan ik doen om over de 'waterangst' heen te komen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je