Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post_short

Baby 7 maanden - hoeveel flesvoedingen?

Mijn baby van 7 maanden wil nog zeker 5 a 6 flesvoedingen. Is dat niet wat veel?

Ik heb een vraagje aan andere babymama's: Mijn zoon van bijna 7 maanden wil nog zeker 5 a 6 flesvoedingen per etmaal (ook 's nachts vaak nog 1 helaas :-( ). Volgens de verpakking zou hij op 3-4 flesvoedingen moeten zitten. Maar daar neemt mijn hongerige aapje helaas geen genoegen mee. Naast opvolgmelk krijgt hij ook fruit, groente en een broodkorstje. Hoeveel flesvoedingen kregen jullie kleintje met 7 maanden? Ik ben benieuwd!

10 jaar geleden

Mijn dochter was ook echt een hongerlap! De fles 's nachts ben ik toch mee gestopt. (afgebouwd,eerst een schepje minder erin 3 dagen, dan water verminderen, dan weer schepje minder en bij 90 cc echt stoppen)De meeste kinderen kunnen prima zonder, maar vinden het vooral gezellig/troostend. Ook ik hield de litergrens in de gaten. Tot de boterhammen echt aansloegen en ik het eten(ipv fles) niet meer kon/kan aanslepen! Maar laat je niet haasten door hoe het 'moet'! stapje voor stapje zodat ze niet gestrest raken en op slot gaan :D succes!

10 jaar geleden

bij mij komt dit overeen. Ik liep bij de kinderarts wegens veel eten/spugen van mijn zoontje. Dus we kregen dit voorbeeldmenu. Werkt goed. Heel soms een extra klein flesje ipv groente of cracker maar dat mag ook. Meneertje eet alleen geen boterhammen nog en ipv daarvan een cracker of yoghurt.

Ook zo'n hongerlapje! Mijn zoontje van bijna 8 maanden krijgt sinds 2 weken een fles van 180cc met pap, dan 1 stuks fruit, 's middags een boterham en een fles van 180cc. Vervolgens een koekje met 100cc diksap, 's avonds groente (ongeveer 1 olvarit potje) en vlak voor het slapen gaan een laatste fles van 180cc. Hij was ook altijd een hongerlapje. Kon zelfs als pasgeborene wel 10 flesjes op een dag. Zat echt aan de max van 1 liter. Slapen ging tot 2 weken geleden ook heel slecht. Maar heb nu met dit eetschema pas het gevoel dat hij echt vol zit en daardoor beter doorslaapt. Nu is hij ook nog wel eens 's nachts wakker, maar niet zo vaak meer. Zou dit eetschema ook voor jou kindje helpen? Hij krijgt nu wel ongeveer om de 2 a 3 uur iets te eten/drinken.

10 jaar geleden

Wij gaven altijd meer flessen dan nodig maar onze kleine heeft gewoon altijd honger! Nu nog... en is geen gram te zwaar. Wel deden we iets minder volle flessen omdat het haar ook om het gezellige ging. Maar, daar kan je natuurlijk ook juist honger van krijgen. Misschien heb jij geen fijn consultatiebureau maar hier kan je altijd bellen met voedingsvragen. En daarbij een beetje je eigen gevoel volgen natuurlijk!!