{{ message.message }}
{{ button.text }}

Autoreis met een baby van 11 maanden

Afbeelding blog 'Autoreis met een baby van 11 maanden'

Op deze foto het ideale plaatje, hou je het graag wilt hebben tijdens een autoreis van omnabij 1500 km richting Toscane. Een slapende baby.

Mason en slapen? Hoe kom je erbij, alles wat anders is dan normaal is toch veel te interessant.

Het is fijn om 's nachts te kunnen rijden richting je vakantie bestemming, echter als wij Mason ;s avonds of aan het begin van de nacht uit zijn diepe slaap halen door alleen al op de tillen gaat hij huilen, huilen en nog eens huilen. Hierdoor doen wij dit als het niet nodig is, liever niet. En hierdoor besloten om Mason rond 5.00 uur wakker te maken in de hoop dat hij in de auto verder zou gaan slapen. Maar je raadt het al.. klaar wakker!

We wilde graag Mason zijn ritme wel vasthouden en hem tussendoor niet te veel paaien met eten en drinken en dus bleef Mason gelukkig rustig en gezellig aanwezig wakker en kreeg om ongeveer 7 uur zijn broodje met een fles melk. Eigenlijk was het ondertussen tijd om eventjes de benen te strekken maar Mason besloot om 9.00 uur toch even in slaap te vallen maar was na 1 slaapcyclus van 40 minuten klaar wakker. Even de benen gestrekt, luiertje verschoond en gespeeld en hup terug de auto in. Meneer kreeg achterin de auto zijn knijpzakje fruit en daar gingen we weer verder. Gelukkig is Mason met vrij weinig redelijk goed te vermaken maar op een gegeven moment is het op 1 plek zitten toch wat minder leuk. Op de iPad had ik verschillende kinder series en films gedownload en dus vervolgden wij onze weg en hadden wij de gehele reis alle liedjes van de Backyardigans in ons hoofd. "zoeken, zoeken blijven zoeken... tralala".

Maar goed.. om 12 uur broodjes tijd en daarna toch nog maar een klein filmpje aan. Blijkbaar vind Mason Woezel en Pip zo saai dat hij weer een klein dutje ging doen van 1 uur en bleef daarna gezellig wakker. Van te voren geen hotel geboekt maar we zouden gaan kijken hoe de reis zou gaan verlopen. De reis verliep zo goed dat ik via booking.com tijdens de reis een hotelletje boekte, dit was na 1000 km op de teller.

Mason was onze wekker en werd door een onrustige avond iets later wakker dan normaal. Even badderen, broodjes maken en hup daar gingen we de auto weer in. Slapen ging meneer nog steeds slecht af maar was wel redelijk te vermaken met de iPad en het bekijken van wat dieren boekjes. We probeerden toch om de 2 uur even te stoppen en Mason wat te laten kruipen om zijn energie een beetje kwijt te kunnen raken, daarna merkte we dat hij weer wat fijner in de auto zat en het mede daardoor gewoon goed volhield. Ook de rest van de reis verliep prima en kwamen rond 15.00 uur in ons verblijf aan.

Afbeelding blog 'Autoreis met een baby van 11 maanden'

Voor het eerst als gezin met de auto op vakantie, tuurlijk neem je teveel spullen mee. Teveel kleding, hydrofiele doeken, kinderstoel en zelfs een ventilator alhoewel het super fijn was dat we die mee hadden. We verbleven in een Agriturismo, hadden hier een appartementje waar alles aanwezig was. Ik zou dit ook iedereen met (en zonder) kinderen aanraden.

Enorm fijn dat er een zwembad aanwezig was, ook voor Mason en daarbij een speeltuin met een schommel voor de allerkleintjes en een kinderboerderij wat natuurlijk super leuk en leerzaam is.

Ons appartement was op 1 hoog, helaas geen balkon maar 1 trap af en genoeg zit mogelijkheden om lekker te eten etc. Daarbij was er om de hoek een restaurant waar je kon genieten van een ontbijt maar ook aan kon schuiven voor het diner. En hoe makkelijk, bereik met de babyfoon dus 's avonds alle vrijheid.

Al met al hebben wij een super fijne vakantie gehad en de terug weg zo gek als wij zijn in ene gereden omdat we zo graag terug naar huis wilde gaan.

Hoe was jullie vakantie?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je