{{ message.message }}
{{ button.text }}

Another day of farminglife

Hallo volgers.. Ik zal ons even kort introduceren. Mijn man (30) en ik (25) hebben samen een dochtertje van bijna 6 maanden. Wij runnen een melkveebedrijf in Drenthe. We werken beide door de weeks nog buiten de deur. Mijn man 3 dagen in de week en ik 4 ochtenden in de week.

Afbeelding blog 'Another day of farminglife' Achtergrond blur afbeelding

Het is 03:00 we horen veel herrie uit de stal komen, hup snel de kleren aan en de babyfoon mee. Waar we al bang voor waren gebeurt, koe kalverij. Helaas lukt het deze koe niet om het helemaal zelf te redden en moesten we een handje helpen. Na koe en kalf te hebben verzorgt ( eten,drinken, schoon bed) gaan we weer richting huis (04:00). Helaas slaapt dochter lief op het moment erg onrustig en word dan helaas ook wakker. Na een knuffelmomentje met dochterlief en een flesje melk gaat ze weer lekker slapen.. (04:30) het is ook alweer tijd om te beginnen met de dagelijkse routine. We moeten beide werken vandaag. Manlief begint met melken en ik ga de kalfjes, jongvee, hond, katten en konijnen verzorgen. Tegen 7 uur voert mijn man nog even de koeien en maken ik het melken klaar. Snel in huis, onze dochter klaar maken voor een ochtend opvang en snel naar mn werk. Na mn werk snel boodschappen doen, rondje langs het vee. Dochter ophalen en is het al weer tijd voor een bordje warm eten. 
'S middags rond 16:30 beginnen we weer met onze werkzaamheden van voeren melken ect. 'S avonds gaat onze dochter mee melken bij mama op de rug in de draagdoek. Rond 18:30 krijgt ze der laatste fles melk, in badje en naar bed. Voor mij weer babyfoon mee en terug in de stal. samen met mn man de laatste koeien melken, boxen instrooien, melkstal poetsen en de koeien aan de mais. Dan in huis broodje eten, en alvast de warme maaltijd klaar zetten voor de volgende dag. Oh ja niet te vergeten het huishouden doe ik ook nog ergens tussendoor. 
Het is soms een hele planning maar zou het voor geen goud willen missen. Het is zo mooi om te zien hoe onze dochter opgroeit tussen de dieren.
Tijd voor andere dingen is er zeker wel, maar een ding is zeker koeien kan je niet sturen en niet programmeren;) 

Ik hoop dat jullie een beetje een beeld hebben gekregen.. # farming for life

Groetjes, een trotse boerin en mama

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je