{{ message.message }}
{{ button.text }}

Altijd een grote mond maar nu..

Soms is het eerst ervaren en dan weten

Afbeelding blog 'Altijd een grote mond maar nu..'

Ik weet het nog zo goed!
Ik zou alles makkelijk kunnen blijven doen. Baby past zich maar aan mij aan. Daar krijg je een makkelijke baby van.

Ik ben zo gelukkig met onze baby die nu bijna 10 maanden is. Alles is nieuw en elke maand verandert hij en begint er weer een nieuw schema. Doordat ik me graag aan het schema houd, heeft hij de rust om te kunnen groeien op een goeie manier. Niet te vergeten heb ik daardoor ook zoveel meer rust.
Het is mijn houvast. Ben ik daardoor moeilijk en niet makkelijk? Nee ik maak het makkelijk voor mezelf om aan al deze nieuwe bijzondere levensfases te wennen.
En ja daar plaats ik mijn zoon en ikzelf voorop. Baby voor alle andere mensen. Rust en regelmaat!

Het mooie is dat als hij wakker is zo vrolijk is en we als gezin volop van elkaar kunnen genieten. Zijn ontwikkeling gaat ook als een speer. Ik geloof dat de regelmaat die wij aanhouden daar invloed op heeft.
Als nieuwe ouders ben je in het begin onzeker.
Nu ben ik zekerder dan ooit. Nee ik ga mn zoontje niet meenemen savonds. Dan slaapt hij lekker in zijn eige bedje. Nee ik maak hem niet wakker omdat er visite is overdag. Hij wordt vanzelf wakker als hij uitgeslapen is. Wij zijn verantwoordelijk voor zijn groei. Alsof wij het leuk vinden om wakker gemaakt te worden terwijl je harstikke moe bent?
Daar is het weer Rust en Regelmaat. Daarnaast verschilt het per kind en daarom is het denk ik ook zo belangrijk om je kind te leren kennen. Wat ik doe moet een ander niet doen maar doe wat past bij jou kind en jezelf en niet wat vrienden of familie verwachten dat jij doet.

Ik kan op deze manier met een gerust hart werken. Doorgaan met ook mijn eige groei en ontwikkeling.
Best gift ever is wel een partner die hetzelfde denkt hierover. En oppas en kdv die dezelfde regelmaat willen geven.
Groei en ontwikkeling voor baby maar ook je eigen ontwikkeling hoeft niet stil te staan. Daar gaan wii voor.

Ik koester de 2 familiedagen die wij hebben als gezin. Beide 1 dag alleen met onze zoon en beide 4 dagen werken aan onze eige ontwikkeling. Daar ligt mijn verantwoordelijkheid kind gezin werk en familie.

Maar goed nooit gedacht dat mijn leven zo geordend zou zijn. Maar ik hou ervan. De dagen dat je een feesje pakt drankje doet passen hier top in. Zolang ik het maar plan.

Ik hou van het leven en dat zeker niet altijd gedaan. Maar met mijn vriend en onze zoon veel zelf geleerd. Je hebt zelf veel in de hand.
Ik hou van mensen die hun verantwoordelijkheid nemen over hun eige leven.
Jij bepaalt!*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je