Snap
  • Baby

Als op vakantie gaan een uitdaging is.

Op vakantie gaan is leuk! Dat hoor ik mezelf nog zeggen, maar wat als je baby het minder fijn vindt?

Op vakantie gaan is heerlijk, lekker ontspannen niet werken en je ziet wel wat de dag brengt. Helaas is dit sinds de komst van onze jongste dochter bij ons wel anders. De kleinste afwijkingen in de dag zorgen ervoor dat ze erg van slag is en 's avonds niet wil slapen. 

Dan vraag je je af is het dan wel verstandig om op vakantie te gaan, maar vergeet niet dat we ook nog een klein meisje van twee hebben rondlopen die het heerlijk vindt om lekker op vakantie te gaan. Dus ja we gaan toch naar vakantie met in ons hart de hoop dat de kleine meid het wel leuk gaat vinden. 

Gelukkig gaan we dit jaar met mijn ouders, twee paar extra handen die ons kunnen helpen als het even wat minder fijn gaat. Voor onze oudste dochter die al helemaal Disney gek is gaan we ook een paar dagen naar Disney, zij geniet, wij genieten en voor de tijd dat we daar zijn zal ook onze jongste dochter genieten. Alleen als het dan tijd wordt om te gaan slapen zal het even moeilijk worden.

Natuurlijk is het zo dat alle kinderen anders reageren op prikkels, onze oudste dochter heeft er bijvoorbeeld helemaal geen last van. Die geniet en lacht de hele dag en valt dan heerlijk in slaap. Maar onze jongste dus niet, die zet het op een krijsen zoals ze deed voor we ontdekte wat er met haar aan de hand was en houd dit hoe ongelooflijk ook uren vol! Ze weigert dan gewoon om te gaan slapen. 

Soms vraag ik me wel eens af of het door mezelf komt dat ze zo is, met mijn oudste dochter gingen we veel op pad. Lekker hele dagen weg en genieten maar! Maar met de jongste deden we dit niet, dat was een huilbaby en ik durfde niet met haar naar buiten. Ik was bang dat ze zou gaan huilen ( lees: krijsen ) en wat zouden andere mensen daar niet van denken. Dus ja met haar zijn we veel minder weg geweest, slaapt onze oudste overal onze jongste alleen thuis of bij één van de opa's en oma's. Ik heb ook altijd mijn draagdoek bij, zodat ze in ieder geval toch een beetje slaapt als we naar bijvoorbeeld een verjaardag gaan. 

Nou ja we gaan met frisse moed op vakantie en hopen dat het voor ons allemaal een klein feestje wordt!

9 jaar geleden

Ik denk inderdaad dat ze dat heel goed aanvoelt, daarom heb ik ook een draagdoek en draag ik haar regelmatig. Dan heeft ze toch iets vertrouwds in de vreemde omgeving dicht bij zich.

9 jaar geleden

Ah wat jammer dat de jongste er niet zo van houdt. Zou het zo kunnen zijn dat ze goed merkt dat ze in een andere omgeving is? Misschien is dit wel wat haar opbreekt en zich niet op haar gemak voelt. Fijn dat je ouders ook mee gaan, dat is toch wel even handig. Dan kunnen jullie ook een keertje met elkaar gaan genieten! Een hele fijne vakantie gewenst!

9 jaar geleden

Dat proberen we ook wel, al moet je bij haar wel in beweging zijn. Anders blijft ze schreeuwen. Maar zo op vakantie ( we zijn al eens een weekendje weg geweest ) dan blijft ze vechten tegen haar slaap. Moet er wel bij vermelden dat ze dit dus al vanaf geboorte zo'n beetje doet. Dus ik ben bang dat het een beetje in de aard van het beestje zit.

9 jaar geleden

Onze middelste slaapt ook slecht ergens anders. Ik blijf dan altijd naast hem zitten. Met hem op mijn schoot als hij dan slaapt leg ik hem in zijn bed. Wie weet helpt dat bij jou ook?