{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als op vakantie gaan een uitdaging is.

Op vakantie gaan is leuk! Dat hoor ik mezelf nog zeggen, maar wat als je baby het minder fijn vindt?

Afbeelding blog 'Als op vakantie gaan een uitdaging is. ' Achtergrond blur afbeelding

Op vakantie gaan is heerlijk, lekker ontspannen niet werken en je ziet wel wat de dag brengt. Helaas is dit sinds de komst van onze jongste dochter bij ons wel anders. De kleinste afwijkingen in de dag zorgen ervoor dat ze erg van slag is en 's avonds niet wil slapen. 

Dan vraag je je af is het dan wel verstandig om op vakantie te gaan, maar vergeet niet dat we ook nog een klein meisje van twee hebben rondlopen die het heerlijk vindt om lekker op vakantie te gaan. Dus ja we gaan toch naar vakantie met in ons hart de hoop dat de kleine meid het wel leuk gaat vinden. 

Gelukkig gaan we dit jaar met mijn ouders, twee paar extra handen die ons kunnen helpen als het even wat minder fijn gaat. Voor onze oudste dochter die al helemaal Disney gek is gaan we ook een paar dagen naar Disney, zij geniet, wij genieten en voor de tijd dat we daar zijn zal ook onze jongste dochter genieten. Alleen als het dan tijd wordt om te gaan slapen zal het even moeilijk worden.

Natuurlijk is het zo dat alle kinderen anders reageren op prikkels, onze oudste dochter heeft er bijvoorbeeld helemaal geen last van. Die geniet en lacht de hele dag en valt dan heerlijk in slaap. Maar onze jongste dus niet, die zet het op een krijsen zoals ze deed voor we ontdekte wat er met haar aan de hand was en houd dit hoe ongelooflijk ook uren vol! Ze weigert dan gewoon om te gaan slapen. 

Soms vraag ik me wel eens af of het door mezelf komt dat ze zo is, met mijn oudste dochter gingen we veel op pad. Lekker hele dagen weg en genieten maar! Maar met de jongste deden we dit niet, dat was een huilbaby en ik durfde niet met haar naar buiten. Ik was bang dat ze zou gaan huilen ( lees: krijsen ) en wat zouden andere mensen daar niet van denken. Dus ja met haar zijn we veel minder weg geweest, slaapt onze oudste overal onze jongste alleen thuis of bij één van de opa's en oma's. Ik heb ook altijd mijn draagdoek bij, zodat ze in ieder geval toch een beetje slaapt als we naar bijvoorbeeld een verjaardag gaan. 

Nou ja we gaan met frisse moed op vakantie en hopen dat het voor ons allemaal een klein feestje wordt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je