{{ message.message }}
{{ button.text }}

​ Alles over je baby en veilig slapen

In dit artikel lees je alles over hoe je, je baby veilig laat slapen.

Afbeelding blog '​  Alles over je baby en veilig slapen' Achtergrond blur afbeelding

Om je baby veilig te kunnen laten slapen zijn er een aantal tips. Als je weet dat je kindje veilig slaapt dan zul je merken dat ook jullie als ouders een betere nachtrust hebben. Hierbij dus een aantal punten om op te letten.

Zorg dat je baby het niet te koud of te warm heeft

Een kamertemperatuur van ongeveer 18 graden is het meest ideaal voor een babykamer. Echter zal in de zomer de temperatuur wat oplopen en in de winter juist wat koeler zijn. Dat is absoluut geen probleem. In de winter kun je dan ook het beste een pyjama aangeven met een dekentje en in de zomer kan eem romper met lakentje al voldoende zijn.

Je baby moet vrij kunnen ademen

Tja dat snapt iedereen wel. Maar let hierbij goed op het volgende. Zorg dat je het beddengoed van je baby goed en stevig vastlegt (niet te strak natuulijk) en maak het bedje "kort" op. Zorg dat je baby niet zijn of haar beddengoed over zijn of haar hoofdje kan trekken. Leg niets qua kussens, koordjes, zijwanden in het bedje. Je baby kan er dan ook niet tegenaan rollen.

Laat je baby niet bij jullie in bed slapen

Soms makkelijker gezegd dan gedaan. Je baby kan namelijk bij twee matrassen bekneld raken in het midden, het te warm krijgen door jullie dekbed, uit bed vallen, je kunt op je baby rollen of je kussen kan op het gezicht van je baby komen. Kortom erg veel risicos om je baby bij jullie in bed te laten slapen.

Laatste tips

Als laatste tips heb ik nog het volgende. Zet het ledikantje nooit bij het koordje van de gordijn. Je baby kan met zijn of haar grijpgrage handjes dit koordje pakken. Gebruik ook de eerste twee jaar geen dekbed, maar een deken. Een dekbed is te warm voor je kindje.

Heb jij nog tips om je baby veilig te laten slapen? Reageer dan ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je