{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alles over... badderen!

Vanaf de allereerste dag dat je kindje er is, begint je taak om hem of haar te verzorgen en dus ook te badderen.

Afbeelding blog 'Alles over... badderen! ' Achtergrond blur afbeelding

Voor jou en je kindje kan dat een fijn moment zijn, een rustmomentje om samen van te genieten. Waar moet je allemaal aan denken om het badritueel tot een succes te maken?

Vooraf

Leg voor het badderen alle spullen klaar die je nodig hebt. Zorg dat je binnen handbereik hebt wat direct in de buurt van het badje (of de tummytub) nodig is. Leg de handdoek of hydrofiele luier – die wat zachter is - waarmee je je kindje zal afdrogen even op de verwarming of kant en klaar alvast op de commode. Shampoo, badspeeltjes, luiertje, wasgel, washandje(s) en kleren of pyjamaatje (afhankelijk van het moment van de dag waarop je je kindje in bad doet) zijn de belangrijkste spullen om klaar te hebben staan. Wordt het vandaag het badje (heb je vrij lang plezier van), de tummytub (zit je kindje meer rechtop en maak je makkelijker oogcontact) of is je kindje toe aan een kinderbadstoeltje in het grote bad? In het grote bad kan eventueel ook een ouder broertje of zusje erbij komen zitten voor de gezelligheid.

Tijdens

Een babyhuidje is dunner dan de huid van een volwassene en droogt daardoor ook sneller uit. Water kan de huid uitdrogen. Belangrijk is dus om – zeker wanneer je kindje nog heel klein is – niet te vaak en te lang te badderen en de huid van je kindje te verzorgen met geschikte babyproducten. Welke producten dat zijn, lees je hier.

Bij kleintjes zou 3 keer in de week in bad gaan een prima idee zijn. Wordt je kind ouder en maakt hij of zij zich sneller vies, dan zal je als vanzelf de frequentie van het badderen wel laten toenemen.

Speeltjes kunnen het badderen voor je kindje – naast het contact met jou - enorm interessant maken. Plastic baddieren, badboekjes, watermolentjes, stapelbakjes en drijvende of waterspuitende figuurtjes, er is badspeelgoed in allerlei soorten en maten. Wanneer je kindje ouder wordt en bijv. in het grote bad gaat (of een BiBaBad in de douchecabine) zijn foam figuren die je aan de wandtegels kunt plakken met water erg leuk, maar ook bellen blazen en gekleurd schuim houden kinderen lang zoet in bad. In de categorie speelgoed voor peuters krijgt ook badspeelgoed een plekje, kijk daarvoor hier.

Na afloop

Je kindje droog je goed af, zeker bij de huidplooitjes. Vooral hydrofiele luiers zijn geschikt en talkpoeder gebruiken helpt voor de lastige plekjes. Lekker warm in een badcape inpakken, zal je kindje vast lekker vinden. Of neem je eerst nog de tijd om hem (of haar) rustig te masseren met massageolie voor baby’s, zoals die van Weleda, Zwitsal slaap zacht (met lavendel) of Lief! Babybadolie (met madelief)?

En tot slot: natuurlijk reageer je nooit op de voordeurbel of je telefoon tijdens het badderen van je kindje; lekker laten gaan!

Heb jij een gouden tip om het badderen tot een fijn moment voor jou en je kindje te maken? Laat je reactie dan hier achter!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je