{{ message.message }}
{{ button.text }}

Allergieën doorgeven aan je kids

Afbeelding blog 'Allergieën doorgeven aan je kids ' Achtergrond blur afbeelding

Tegenwoordig wordt je er mee doodgegooid, allergieën. Alle baby's lijken wel last te hebben van koemelkallergie, soja en wat al niet meer.

Afbeelding blog 'Allergieën doorgeven aan je kids '

Wat zijn allergieën eigenlijk?

Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op onschadelijke stoffen zoals huisstofmijt, pollen of voedingsstoffen (allergenen). Als deze stoffen via de huid, de luchtwegen of voedingsproducten het lichaam binnenkomen, dan krijgt iemand die allergisch is allerlei klachten. Meestal is een allergie onschuldig, maar soms kan een allergische reactie heftig en levensbedreigend zijn.

Tegenwoordig wordt er vanuit het consultatiebureau ook aandacht aan besteed. Mason is gevoelig voor allergieën in verband met de voorgeschiedenis van mijn partner en mij en daarom werd er verzocht al vroeg brood, ei en pindakaas in kleine hoeveelheden te introduceren.

Wist jij dat wanneer 1 ouder een allergie heeft er 30% kans is dat het kindje ergens allergisch voor is. Waneer beide ouders een allergie hebben, is de kans dat je kleintje allergisch voor iets is zelfs 60% en dus boft onze Mason maar weer. Doordat ik dit van te voren wist heb ik de eerste 8 weken borstvoeding gegeven, hierdoor wordt het immuunsysteem van je kindje versterkt.

Normaal gesproken werkt de darmwand werkt als een soort filter dat voorkomt dat grote eiwitdeeltjes in het bloed terechtkomen. Over het algemeen is bij baby’s de darmwand nog niet goed ontwikkeld, hierdoor kunnen er grotere eiwitten passeren en in het bloed komen, met een allergische reactie tot gevolg. In sommige gevallen groeit een kindje dan ook over een allergie heen. Nu Mason 10 maanden is introduceren we steeds meer koemelkproducten en dit lijkt tot dusver goed te gaan. Nog even duimen dus.

Hoe herken je een allergie?

De eerste drie maanden van Mason zijn leventje noemde wij hem knorretje, varkentje en wat al niet meer. Hij was continue verkouden, zat vol, had een snot neus en snurkte. Met hierbij zijn refluxklachten die steeds erger werden en verstikkingen door al het slijm wat vrij kwam kwamen ook wij uit op een koemelkallergie. Wij zijn hierdoor op de Nutrilon Pepti over gegaan waar Mason het ontzettend goed op doet. 

Symptomen van allergieën

- Maag- en darmklachten.

- Huidklachten zoals eczeem, zwellingen, jeuk of droge plekken.

- Problemen met de luchtwegen zoals neusverkoudheid, benauwdheid, hoesten, oorontsteking en ontstoken ogen.

- Veel huilen. 

Ook hierin boffen we want Mason had ze allemaal. Ga met allergieën niet zelf experimenteren maar neem contact op net het consultatiebureau of de huisarts. In erge gevallen kunnen kindjes een anafylactische reactie krijgen waarin ze ernstig ziek, benauwd en soms weg kunnen vallen. Gelukkig is er goede behandeling mogelijk maar trek dus wel aan de bel. 

Wij testen nog even door en hopelijk kan Mason op zijn eerste verjaardag van een koemelkrijke taart genieten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je