Snap
  • Baby
  • reflux
  • allergie
  • koemelkallergie
  • immuunsysteem
  • Provoceren

Allergieën doorgeven aan je kids

Tegenwoordig wordt je er mee doodgegooid, allergieën. Alle baby's lijken wel last te hebben van koemelkallergie, soja en wat al niet meer.

Snap

Wat zijn allergieën eigenlijk?

Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op onschadelijke stoffen zoals huisstofmijt, pollen of voedingsstoffen (allergenen). Als deze stoffen via de huid, de luchtwegen of voedingsproducten het lichaam binnenkomen, dan krijgt iemand die allergisch is allerlei klachten. Meestal is een allergie onschuldig, maar soms kan een allergische reactie heftig en levensbedreigend zijn.

Tegenwoordig wordt er vanuit het consultatiebureau ook aandacht aan besteed. Mason is gevoelig voor allergieën in verband met de voorgeschiedenis van mijn partner en mij en daarom werd er verzocht al vroeg brood, ei en pindakaas in kleine hoeveelheden te introduceren.

Wist jij dat wanneer 1 ouder een allergie heeft er 30% kans is dat het kindje ergens allergisch voor is. Waneer beide ouders een allergie hebben, is de kans dat je kleintje allergisch voor iets is zelfs 60% en dus boft onze Mason maar weer. Doordat ik dit van te voren wist heb ik de eerste 8 weken borstvoeding gegeven, hierdoor wordt het immuunsysteem van je kindje versterkt.

Normaal gesproken werkt de darmwand werkt als een soort filter dat voorkomt dat grote eiwitdeeltjes in het bloed terechtkomen. Over het algemeen is bij baby’s de darmwand nog niet goed ontwikkeld, hierdoor kunnen er grotere eiwitten passeren en in het bloed komen, met een allergische reactie tot gevolg. In sommige gevallen groeit een kindje dan ook over een allergie heen. Nu Mason 10 maanden is introduceren we steeds meer koemelkproducten en dit lijkt tot dusver goed te gaan. Nog even duimen dus.

Hoe herken je een allergie?

De eerste drie maanden van Mason zijn leventje noemde wij hem knorretje, varkentje en wat al niet meer. Hij was continue verkouden, zat vol, had een snot neus en snurkte. Met hierbij zijn refluxklachten die steeds erger werden en verstikkingen door al het slijm wat vrij kwam kwamen ook wij uit op een koemelkallergie. Wij zijn hierdoor op de Nutrilon Pepti over gegaan waar Mason het ontzettend goed op doet. 

Symptomen van allergieën

- Maag- en darmklachten.

- Huidklachten zoals eczeem, zwellingen, jeuk of droge plekken.

- Problemen met de luchtwegen zoals neusverkoudheid, benauwdheid, hoesten, oorontsteking en ontstoken ogen.

- Veel huilen. 

Ook hierin boffen we want Mason had ze allemaal. Ga met allergieën niet zelf experimenteren maar neem contact op net het consultatiebureau of de huisarts. In erge gevallen kunnen kindjes een anafylactische reactie krijgen waarin ze ernstig ziek, benauwd en soms weg kunnen vallen. Gelukkig is er goede behandeling mogelijk maar trek dus wel aan de bel. 

Wij testen nog even door en hopelijk kan Mason op zijn eerste verjaardag van een koemelkrijke taart genieten.

4 jaar geleden

Zeker leuk geschreven. Helaas word je vaak niet serieus genomen door artsen. Mijn zoontje heeft ook een koemelk allergie. De arts in het ziekenhuis vond het allemaal maar onzin en het zou van zelf over gaan. Ik heb toen der tijd zelf de nutrilon peptie gehaald en merkte met de 1e fles al verschil de flessen daarna nog meer verschil. De arts ermee geconfronteerd en hij zei dood leuk oh wat goed dat je het zelf gevonden heb probeer over 6 weken de pepti af te bouwen. Echt onbegrijpelijk. Gelukkig was mijn huisarts het met mij eens en schreef een recept uit. Hii adviseerdr om pas vanaf 1 jaar langzaam opte bouwen en dit met enjg succes.. Mijn zoontje is nu 2 en kan producten eten met Melk maar wel met maten anders krijgt hij uitslag en diaree.

4 jaar geleden

Heel hekenbaar! Onze oudste van af de geboorte ook alle symptomen. Door de huisarts niet gehoord en kinderarts besliste koemelk allergie. Na maanden koemelkvrij eten zonder effect en geen gehoor meer bij de kinderarts naar een andere geweest die vaststelde dat het gluten intoletantie was. Na 1 week volledig ander kind! Zo blij! nu 2e weer zelfde probleem... glutenvrij helpt gedeeltelijk maar er wringt nog iets.... dus deze week nogmaals op controle ?

4 jaar geleden

Onze huisarts assistent vertelt mij dat kinderen niet onder de 1 jaar niet allegische kunne zijn voor pollen huisstofmijt ect. 1x in de zoveel tijd zit ik weer met een benauwd kindje. Zo zielig.. ik denk dat ik toch nog maat weer een keer er achter aan moet gaan.

4 jaar geleden

Ah wat vervelend zeg! Wij werden helaas niet gehoord door de kinderartsen en wel door de huisarts. Dus andersom kan helaas ook. Hopelijk voor jullie straks ook wat rustiger vaarwater.