Snap
  • Baby
  • placenta
  • staypositive

Afwijkende placenta

Het was een tijdje wat stiller van mijn kant. Misschien niet gemerkt, misschien wel. Bij onze 20 weken echo was er namelijk iets afwijkends te zien aan de placenta. We zijn dan doorgestuurd naar het UZ in Gent, waar ze hebben bevestigd dat het een placenta circumvallata is.

Nu hoor ik je denken, wat is dat in hemelsnaam? Dat was ook mijn eerste vraag. Blijkbaar bestaat je placenta uit twee ‘pannenkoeken’ en is bij mij de ene rond de andere gekruld terwijl deze mooi op elkaar horen te liggen. Hier zijn dus risico’s aan verbonden. Namelijk vroeg breken van de vliezen of in het ergste geval een loslatende placenta.

Dit was even schrikken en moest ik ook allemaal even mentaal verwerken. Maar alles gaat goed met de baby en dat is het allerbelangrijkste. We hebben extra echo’s en meer groei controles dus alles wordt goed in de gaten gehouden. 

Zelf kan ik hier jammer genoeg heel weinig aan veranderen, behalve op mijn lichaam en de natuur vertrouwen. Twijfelde even om dit met jullie te delen maar we zijn allemaal vrouwen en mensen met complicaties. Soms is het fijn om te weten dat je niet alleen bent. 

3 jaar geleden

Oh lijkt me heftig. Heb je dan een spoed keizersnede gehad?

3 jaar geleden

Hier een placenta loslating gehad, er was iets fout met mijn Placenta. Maar wat konden ze niet precies vertellen. Bij de bevalling bleek ik een miniatuur placenta te hebben. Ik ga duimen voor je dat het allemaal goed blijft gaan