{{ message.message }}
{{ button.text }}

Afvallen door borstvoeding?

Er zijn veel verschillende meningen over dit onderwerp, maar bij mij vlogen de kilootjes er af toen ik onze kinderen borstvoeding gaf.

Afbeelding blog 'Afvallen door borstvoeding?'

Er zijn veel verschillende meningen over het onderwerp afvallen door borstvoeding. En de ervaring leert dat het ook per persoon heel verschillend kan zijn, maar bij mij vlogen de kilootjes er af toen ik onze kinderen borstvoeding gaf. En dat kwam echt niet doordat ik me aan een of ander dieet hield. Ik at echt als een slootgraver!

Eten als je borstvoeding geeft

Mijn verloskundige drukte me steeds op het hart toch maar goed te eten, want anders kwamen er afvalstoffen in de borstvoeding terecht. Ik weet zeker dat als ze gezien had wat ik op een dag naar binnen werkte ze stijl achterover was geslagen. Behalve tijdens de maaltijden grote porties (o.a tussen de middag 6-8 boterhammen met hartig beleg en daarbij nog de nodige stukken komkommer en tomaat en 2 glazen melk) ook nog de nodige tussendoortjes!

Onze jongste dochter weigerde de borstvoeding, tot mijn grote spijt moet ik zeggen, en toen werd het echt een probleem om de overbodige kilootjes eraf te krijgen. Inmiddels is ze 2 jaar en door me consequent aan de regel te houden, geen tussendoortjes en niet te veel koolhydraten, ben ik de laatste 4 maanden de overtollige kilo's kwijtgeraakt. Gelukkig....dat werd echt tijd, er werd namelijk regelmatig voorzichtig (of niet voorzichtig) geïnformeerd of nummer 5 soms op komst was.

Bij mij is het dus overduidelijk dat ik ben afgevallen door het geven van borstvoeding. Ik zag dat andere moeders juist weer aankwamen door borstvoeding te geven. Is dit bij jullie ook zo geweest of hebben jullie andere ervaringen?

Borstvoeding heeft trouwens nog veel meer voordelen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je