{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aftellen tot 18 oktober, maar we krijgen telefoon..

De telefoon gaat, het is de assistent van de Neuroloog. "Spreek ik met de moeder van", Ik voel mijn hart in mijn keel kloppen..

Afbeelding blog 'Aftellen tot 18 oktober, maar we krijgen telefoon..'

Al weken tellen we af tot 18 oktober. Dan staat de afspraak bij de Neuroloog en zullen de uitslagen bekend zijn. 

Net als iedere dinsdag ben ik samen met de fysiotherapeut aan het oefenen met onze dochter. Fysiek gaat de ontwikkeling met sprongen vooruit, ze tijgert, kruipt, zit en staat nu zelfs langs de tafel. Iets wat we, voor 6 maanden geleden, niet eens hadden durven te denken. 

De telefoon gaat, niks vermoedend neem ik aan. "Goedemorgen, met de assistent van de Neuroloog. Spreek ik met de moeder van". "De resultaten van de onderzoeken zijn binnen en willen graag met u deze week de uitslagen bespreken".

M'n hart slaat over, ik voel me licht in mijn hoofd. Ik vraag of dit betekend dat het fout zit.. "Ik kan hier helaas geen uitspraken overdoen, u zult moeten wachten tot aanstaande vrijdag". 

Ik hang op, en staar voor me uit. De fysiotherapeut ziet dat ik aangedaan ben. Ik zeg haar dat de uitslagen bekend zijn en ze dit vrijdag willen doornemen. Ook zij zwijgt even, en zoekt de juiste woorden. Enigszins verbouwereerd probeer ik op me in te laten werken dat we enkel nog maar 3 dagen i.p.v. 6 weken verwijderd zijn van de uitslagen.

Er spookt van alles door me heen, is het mis? Is ze echt ziek? Waarom willen ze ons eerder spreken?  Ik bel mijn vriend en vertel hem dat we vrijdag worden verwacht in het ziekenhuis, hij schrikt ook. We beseffen ons heel goed dat we, mogelijk de diagnose te horen gaan krijgen. Dat ze misschien wel gevonden hebben wat er voor zorgt dat niet alles volgens het boekje gaat.. Het zullen spannende dagen worden. 

We weten dat er iets "mis" is, anders als bij andere kinderen. De eerste uitslagen waren niet goed, deze uitslagen die nu gaan komen zullen de eerdere resultaten bevestigen of ontkrachten. We hopen dat er duidelijkheid gaat komen, in welke vorm dan ook. We zullen wat komen gaat, moeten accepteren, omarmen, en ondernemen. We weten niet wat de toekomst met zich mee gaat brengen, we weten niet in hoeverre onze dochter zich zal ontwikkelen, op welke vlak dan ook. En bovenal zijn er altijd uitzonderingen op de regels, laat dat, in positieve zin, onze dochter zijn!

Liefs,

D.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je