{{ message.message }}
{{ button.text }}

advies van een ander.. blehhh !!

Iedereen met een kindje kent het wel... adviezen van een ander. Maar hoe zeg je dat je hier niet op zit te wachten tegen je eigen moeder??

Afbeelding blog 'advies van een ander.. blehhh !!'

Ik had altijd een hele goede band met mijn moeder. . Niet dat het nu slecht is, maar.. ja.. waar begin ik?

Mijn moeder was bij de bevalling.. dit wilde ik heel graag; iemand die het zelf ervaren had en waar ik me 100% zeker en veilig bij voelde. Hier waren mijn vriend en ik het snel over eens. Het was voor hem tenslotte ook de eerste keer.. en t is niet dat ik me bij mijn vriend niet veilig of zeker voel hoor. Maar gewoon de ervaring van iemand is wel heel fijn.

Het was een pittige bevalling die lang duurde maar uiteindelijk gewoon wel alles goed verliep. Ons zoontje is kerngezond op de wereld gekomen en wij mochten na een aantal uur rusten lekker naar huis.

Na een aantal weken lekker tutteren, bezoekjes en gesprekjes met kraamvisite kwam er een tijd dat onze zoon 'slecht' sliep.. hij werd overal wakker van.. we dachten eerst; nou hij moet gewoon even wennen aan de geluiden en er doorheen "leren" slapen zoals iedereen ons ook adviseerde. Maar Ik ben zelf niet zo n bezig bijtje dusja het was voornamelijk "stil" in huis.

Na weer een aantal weken/maanden merkte we dat hij echt niet ging wennen aan al die geluiden.. we konden beneden wel praten met elkaar, maar de wc doortrekken. . Pfff jaa echt geloof t of niet, zelfs de voordeur open doen die toen nog piepte en kraakte werd hij wakker van...  of de kraan open zetten beneden !! Waaahh om gek van te worden. 

Nouja ik had het zo goed als wel geaccepteerd. Hij slaapt gewoon licht hadden we geconcludeerd.   Ook na een periode van regelmatig geluid maken.. zijn deur dicht doen... de droger of wasmachine aan.. niks hielp

Op visite bij mijn ouders ; ja daar heeft hij een eigen bedje. Super fijn!! Kan hij iig veilig en lekker slapen.. maar als ik dan tegen mijn moeder zeg dat ze een beetje zachtjes moet doen krijg ik me toch een commentaar. . Bah !

"Ja daar moet hij toch echt aan wennen hoor en je moet er niet zo op zitten en mee bezig zijn .. als hij slaapt dan slaapt hij en als hij wakker wordt, dan wordt hij wakker"  ja lekker makkelijk gezegd, maar ons zoontje is niet alleen een lichte slaper, maar ook erg gevoelig voor prikkels. Als hij dus niet genoeg slaapt overdag, zitten we 's avonds met een over vermoeide en overgeprikkede baby die alleen maar huild...   dat weet dan niet iedereen he?

Hele discussies gaan over en weer en me moeder bedoelt t goed maar als ze dan zegt; ja lieverd maar ik zeg t alleen om je te helpen en ik kan ook me mond houden."   nou doe dat dan asjeblieft, want echt veel aan je adviezen en gemopper heb ik niet !!

Nu is onze zoon bijna 7 maanden en slaapt hij nogsteeds heel licht.. wat we ook doen. Gelukkig kan hij nu wat meer hebben kwa prikkels dus als hij een keer maar een half uur slaapt ipv een uur, wat al een wonder is, dan gaat dat wel 'savonds.

Hoe zeg je op een goede manier tegen iemand die zo dichtbij je staat dat je zijn/haar advies niet wilt? 

Nu hebben mijn moeder en ik er regelmatig discussie over dat ik t "los moet laten."  En dat heb ik allang gedaan maar in haar ogen niet.. 

Mijn zoon slaapt gewoon licht en kan (nog) niet veel hebben op 1 dag.  Hou je adviezen voor je, als ik advies wil, vraag ik er wel om !! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je