{{ message.message }}
{{ button.text }}

Abel eindelijk thuis

Na ruim 10 weken ziekenhuis is Abel eindelijk thuis! Tien lange weken waarin er zoveel is gebeurd en wij zo veranderd zijn. Tien weken waarin wij zijn klaargestoomd voor het ouderschap en tien weken waarin onze kleine Abel veranderd is van een alien van 1010 gram naar een baby van 3040 gram.

Afbeelding blog 'Abel eindelijk thuis' Achtergrond blur afbeelding

Na ruim 10 weken ziekenhuis is Abel eindelijk thuis! Tien lange weken waarin er zoveel is gebeurd en wij zo veranderd zijn. Tien weken waarin wij zijn klaargestoomd voor het ouderschap en tien weken waarin onze kleine Abel veranderd is van een Alien van 1010 gram naar een baby van 3040 gram.

Wat nu volgt is een periode van Abel’s eerste keren. Abel’s eerste ritje in de maxi-cosi, Abel’s eerste keer bij ons in huis, Abel’s eerste keer in zijn box, Abel’s eerste kennismaking met de katten Tom&Jerry, Abel’s eerste badje thuis, Abel’s eerste keer naar buiten and so on…

We genieten en hij doet het zo goed!

Een stap in de tijd.. we zijn nu 8 weken verder.. Abel doet het nog steeds super goed en wat zijn we trots! De dagen zijn gevuld met flesjes, slaapjes, wandelingen en luiers verschonen. Iedere dag verleggen we grenzen. Een beetje meer voeding, een grotere wandeling, iets meer visite en zelf op visite.

Een grote bron van prikkels is natuurlijk de supermarkt. Maar de kleine man reageert ook daar zo onwijs goed op. Hij kijkt zijn ogen uit en lijkt een voorkeur voor het melkschap te hebben.

Bij het boodschappen doen krijg je alle aandacht -Ow wat een kleintje! Hoe oud is hij? -

Gecorrigeerd zou Abel nu 4 weken oud zijn, maar daarentegen is hij al ruim 4 maanden oud. Maar wat zeg je dan!? Ik moet bekennen dat ik soms lieg en zeg dat hij 4 weken oud is. Geen zin in het uitleg of medelijden. Soms krijg ik dan weleens een compliment omdat ik er alweer zo fit bij loop.

Als ik dan toch het verhaal vertel, zij het in de korte vorm, krijg je eigenlijk altijd dezelfde reactie: -Gelukkig dat het nu zo goed gaat, het is nu gewoon een normale baby -. Maar is dat zo? Wanneer is dat dan gebeurd? Per wanneer werd Abel een normale baby?

Ik ben benieuwd hoe andere prematuren-ouders dit ervaren. Dus als je dit toevallig leest en je herkent het gevoel.. let me know!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je