{{ message.message }}
{{ button.text }}

8 maanden, 8 tandjes en knarsen, help!

Oke dat geluid is al vreselijk, maar het kan toch nooit goed zijn voor zijn tandjes?

Afbeelding blog '8 maanden, 8 tandjes en knarsen, help!' Achtergrond blur afbeelding

Volgens mij heb ik het al eerder in een blog vermeld, maar ons ventje ging in één keer behoorlijk hard met zijn tandjes. Hij was net 8 maanden oud en tanden 7 en 8 waren al bijna helemaal door. Toen begon de ellende.. De eerste keer dat hij zijn tanden op elkaar zette, viel het geluid nog wel mee. Ik keek er wel even van op, maar het was zo kort dat ik dacht dat het per ongeluk ging. De dagen erna werd het echter steeds erger. Ook mijn vriend en onze ouders was het op gaan vallen. ‘Is hij nou alweer aan het knarsen?’ Was een vraag die steeds meer voorbij kwam.

Na een week was ik het zat en ben ik wat informatie op gaan zoeken. Het schijnt dat knarsen best vaak voorkomt en een fase is. Waarom kleine kindjes dit doen is nog niet helemaal duidelijk. Het kan zo zijn dat ze de tandjes wat rechter willen zetten, dat ze last van stress hebben (bijvoorbeeld als het niet helemaal gaat zoals ze willen) of dat het ook deels in de genen zit. Natuurlijk zijn er meerdere oorzaken te benoemen, maar deze komen het meeste voor. Ook staat er dat je het knarsen het beste kan negeren, maar inmiddels is ons ventje net 9 maanden en doet hij het nog steeds. Misschien wel in iets mindere mate, maar dat verschilt ook wel per dag.

Afleiden doen wij ook regelmatig met speeltjes, een bijtring en zijn speen. Dit helpt ook wel even, totdat zijn tanden toch weer interessanter zijn. Het scheelt een hoop dat dit nog melktandjes zijn en niet zijn permanente tanden, maar hij moet er toch nog wel even mee doen. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar de ervaringen van een ander. Wie weet kunnen wij hier ook wat mee met ons ventje, dus kom maar op met die tips :).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je