{{ message.message }}
{{ button.text }}

7 dingen die niet op de baby uitzetlijst staan

Maar toch wel heel erg handig blijken te zijn

Afbeelding blog '7 dingen die niet op de baby uitzetlijst staan'

Dooky zonnescherm
Ja daar ging ik dan als super trotse mama voor het eerst de stad in. Het was lekker weer en daar begon het probleem, de zon volop in het gezichtje van mijn dochter. Nu was ik goed voorbereid (dacht ik). Ik had zo'n parasolletje die je aan je wagen kan vastmaken. Deze zijn niet handig vind ik. Je hem continu anders zetten omdat je natuurlijk wandelt en met het kleinste zuchtje wind, gaat hij alle kanten op. Hop naar de prenatal gerend en daar hadden ze de dooky. Super handig op te hangenen beschermt goed tegen zon, wind en zelf een beetje regen!

Neusspray
Neusspray oftewel zoutoplossing voor baby's. De neus van de baby kan nog al snel verstopt raken. Ten eerste vinden ze dit niet leuk maar ten tweede maakt dit het drinken ook erg lastig voor ze. Dus wij zijn er achter gekomen dat het super handig is om alvast in huis te hebben mocht je het net als in ons geval het midden in de nacht nodig hebben.

Inbakerdoeken
Deze hoef je niet persee van te voren in huis te hebben maar kunnen erg goed van pas komen en mocht je er toch een in de uitverkoop tegen komen. Wij zijn begonnen met swaddle me, maar daar wurmde ze zich erg snel uit. Nu hebben wij op aanraden van het cb de pacco inbakerdoeken. Deze doeken werken perfect en ze slaapt 10x beter. Voel je niet bezwaart ze 2e hands te kopen want ze zijn nog al duur.

Een goede fles
Ik wist het zeker, ik ging borstvoeding geven! Maar toen kwam het moment dat mijn meisje niet goed genoeg aankwam en wij haar moesten bijvoeden. Ik had gelukkig een flesje van philps avent in zo'n baby box gekregen en daar zijn wij mee begonnen om kleine beetje bij te geven. Later hebben wij besloten om haar voor de nacht een fles gekolfde voeding te geven zodat zij beter door zou slapen. Ik pakte de eerste beste fles die ik kon vinden in huis en gaf haar dit. Halverwege de fles kwam alles er uit, maar dan ook echt alles. Ik had er dus helemaal niet op de speen en de fles zelf gelet. Wij gebruiken nu de dr brown flessen en die bevallen erg goed!

Kraamverband
Deze staat er geloof ik wel op, maar denk wel dat elke first time mommy denkt dat 1 of 2 pakjes wel genoeg zijn. Nou geloof mij dat is dus echt niet zo ik denk dat ik in het begin 2 a 3 dagen met 1 pak deed en dat ging zo een aantal weken door. Mijn man is denk wel 10x naar de etos gereden.

Vanish
Of een andere goede vlekken verwijderaar. Niet voor de baby natuurlijk. Maar die uitpuilende poep luiers die vlekken achter laten gaan er dus niet uit in de was. Zeker de eerste poep niet. Zonde van al die lieve leuke nieuwe kleertjes. Ik laat dus nu eerst het vlekje inweken en dan hop de was in.

Regenhoes voor de kinderwagen
Ik heb zelf een hond dus weer of geen weer ik moet elke naar buiten. Ik was zo blij dat ik die hoes al in huis had want anders had ik niet naar buiten gekund.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je