Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Zwanger
  • zwangerschap

#6 Mama heeft een slechte dag

Een dag waarop ik weer bijna niks binnen heb gehouden, een driftige peuterpuber en een gefrustreerde dreumes om me heen had

Het begon vannacht al, onze jongste werd om 3.30 en 5.15 wakker, en waarom? Dat zullen we natuurlijk nooit weten..Gelukkig sliep hij daarna nog even verder tot 6.45. Vriendlief moest naar de dokter dus heb hem er uit gestuurd om 6.45. Zelf er om 7.30 uitgegaan toen de oudste ook wakker werd. Ik voelde al meteen dat dit een rotdag zou worden qua zwangerschapsgedoetjes.. Geen trek in eten, maar wel het hongergevoel. Herkenbaar? Om toch iets binnen te hebben meer drinkontbijt genomen en later nog een kop thee.. Helaas, alles is in de wc beland, wat voelde ik me slap! 

Daarna met zijn 4tjes langs de apotheek om toch maar die emesafene te halen tegen de misselijkheid en het spugen. Bij de vorige zwangerschap hielp het niet, maar goed, iedere zwangerschap is anders! Helaas, Ik kreeg het niet meteen mee. Moest overlegd worden met de arts en ik kon na 14.00 terug bellen. Doorgelopen naar de drogist want mijn vit D bleek te laag na het bloedprikken. Die nu dus ook in huis, fijn zulke capsules. Benieuwd hoe lang ze nodig hebben om opgenomen te worden in mijn lichaam, en vooral of ik ze lang genoeg binnen weet te houden. Terug naar huis en rustig aan gedaan. 2 boterhammetjes op en gelukkig binnen gehouden. De jongste tussen de middag naar bed, helaas heeft de oudste besloten dat middagslaapje niet meer nodig zijn sinds de vakantie. Dus de oudste even onder papa zijn verantwoordelijkheid en ik ook naar bed. Dat hielp wel iets. Toen de huisarts teruggebeld en yippie ya yeeh, ik heb toestemming om de emesafene op te halen na 15.00. Omdat ik zo beroerd bleef en veel last van mijn buik had heeft vriendlief deze voor mij opgehaald. Straks de 1e tablet maar weer nemen. 

Over de gehele dag een gefrustreerde dreumes die veel huilt omdat hij meer wil dan hij kan, denk ik! Hij wil ook echt vermaakt worden en kan er niet tegen als we niet in zijn zichtveld zijn. Gelukkig is daar het voordeel van een oudere broer hebben, heel af en toe vermaken ze elkaar. Dat zijn echt even genietmomentjes, gelukkig maar...anders is zo'n dag niet vol te houden. 

Toen vanavond onze dwarse peuterpuber die niet wilde gaan slapen. Een uur lang krijsen en er was niks goed. Slaapzak moest uit, speelgoedauto moest in bed en toen weer eruit. Op zo'n moment en na zo'n dag is het heel verleidelijk om toe te geven en hem zijn speen en beer (waar hij niet eens om vroeg) te geven die hij zelf in het water gegooid heeft vorige week. Uiteindelijk na een uur strijd is hij om 20.00 toch in slaap gevallen, zonder beer en speen!! De overduidelijke 'ik ben 2 en ik zeg nee' fase? Of toch het gemis van zijn beer en speen? 

Het was in ieder geval een hele pittige dag voor deze mama, en die gaat nu ook lekker op tijd haar bed in! Welterusten alvast allemaal. 

6 jaar geleden

Helaas, een dwarse peuterpuber en een extra dwarsliggende kleuter ken ik. Wat misselijkheid betreft kan ik je niets vertellen, heb ik nooit last van gehad. Ik wist wel wanneer mijn schoonzusje zwanger was, die dronk vanaf de eerste dag chocomel. We hebben wel eens gezegd jij krijgt straks een bruin kind. Maar haar antwoord was: nee hoor want mijn zusje at alleen maar worteltjes en ze heeft geen oranje kinderen gekregen.

6 jaar geleden

Nee dat was juist de truk ik ging met mijn vingers onder het water zodat het leek of die afgespoeld was ;) zoon zat op zijn kamer dus die zag dat niet die hoorde alleen dat ik iets afspoelde

6 jaar geleden

mijn kids zijn 2 en 3, ben nu wanger van de 3e. moet 's middags even slapen, dan spelen ze in bed of als papa aan het werk thuis is dan kijken ze een filmpje. jongste dochter is net 3 week van speen af doordat ze tand door lip heeft gehad en eerste week heeft ze een uur vaak langer wakker gelegen

6 jaar geleden

Nee hoor, waren los van elkaar, maar hij gebruikte ze altijd samen. Hij heeft ze overboord gegooid tijdens een rondvaart (diep water waar we ze dus niet uit konden halen). De beer zou hij best nog mogen, maar het is dan waarschijnlijk dat zijn speen daarbij hoort en hij dus toch daarover door blijft zeuren. Speen met mosterd zou ook nog kunnen mochten we terugvallen, maar na het afspoelen, is die smaak er dan nog steeds ??