{{ message.message }}
{{ button.text }}

#6 Mama heeft een slechte dag

Een dag waarop ik weer bijna niks binnen heb gehouden, een driftige peuterpuber en een gefrustreerde dreumes om me heen had

Afbeelding blog '#6 Mama heeft een slechte dag' Achtergrond blur afbeelding

Het begon vannacht al, onze jongste werd om 3.30 en 5.15 wakker, en waarom? Dat zullen we natuurlijk nooit weten..Gelukkig sliep hij daarna nog even verder tot 6.45. Vriendlief moest naar de dokter dus heb hem er uit gestuurd om 6.45. Zelf er om 7.30 uitgegaan toen de oudste ook wakker werd. Ik voelde al meteen dat dit een rotdag zou worden qua zwangerschapsgedoetjes.. Geen trek in eten, maar wel het hongergevoel. Herkenbaar? Om toch iets binnen te hebben meer drinkontbijt genomen en later nog een kop thee.. Helaas, alles is in de wc beland, wat voelde ik me slap! 

Daarna met zijn 4tjes langs de apotheek om toch maar die emesafene te halen tegen de misselijkheid en het spugen. Bij de vorige zwangerschap hielp het niet, maar goed, iedere zwangerschap is anders! Helaas, Ik kreeg het niet meteen mee. Moest overlegd worden met de arts en ik kon na 14.00 terug bellen. Doorgelopen naar de drogist want mijn vit D bleek te laag na het bloedprikken. Die nu dus ook in huis, fijn zulke capsules. Benieuwd hoe lang ze nodig hebben om opgenomen te worden in mijn lichaam, en vooral of ik ze lang genoeg binnen weet te houden. Terug naar huis en rustig aan gedaan. 2 boterhammetjes op en gelukkig binnen gehouden. De jongste tussen de middag naar bed, helaas heeft de oudste besloten dat middagslaapje niet meer nodig zijn sinds de vakantie. Dus de oudste even onder papa zijn verantwoordelijkheid en ik ook naar bed. Dat hielp wel iets. Toen de huisarts teruggebeld en yippie ya yeeh, ik heb toestemming om de emesafene op te halen na 15.00. Omdat ik zo beroerd bleef en veel last van mijn buik had heeft vriendlief deze voor mij opgehaald. Straks de 1e tablet maar weer nemen. 

Over de gehele dag een gefrustreerde dreumes die veel huilt omdat hij meer wil dan hij kan, denk ik! Hij wil ook echt vermaakt worden en kan er niet tegen als we niet in zijn zichtveld zijn. Gelukkig is daar het voordeel van een oudere broer hebben, heel af en toe vermaken ze elkaar. Dat zijn echt even genietmomentjes, gelukkig maar...anders is zo'n dag niet vol te houden. 

Toen vanavond onze dwarse peuterpuber die niet wilde gaan slapen. Een uur lang krijsen en er was niks goed. Slaapzak moest uit, speelgoedauto moest in bed en toen weer eruit. Op zo'n moment en na zo'n dag is het heel verleidelijk om toe te geven en hem zijn speen en beer (waar hij niet eens om vroeg) te geven die hij zelf in het water gegooid heeft vorige week. Uiteindelijk na een uur strijd is hij om 20.00 toch in slaap gevallen, zonder beer en speen!! De overduidelijke 'ik ben 2 en ik zeg nee' fase? Of toch het gemis van zijn beer en speen? 

Het was in ieder geval een hele pittige dag voor deze mama, en die gaat nu ook lekker op tijd haar bed in! Welterusten alvast allemaal. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je