{{ message.message }}
{{ button.text }}

5x de lekkerste zelfgemaakte babyhapjes

Zelfgemaakte hapjes zijn snel klaar, lekker en heel gezond!

Afbeelding blog '5x de lekkerste zelfgemaakte babyhapjes'

Vanaf vier maanden mag je beginnen met het geven van 'oefenhapjes', zoals de eerste hapjes genoemd worden. De oefenhapjes zijn bedoeld om je kindje te laten wennen aan verschillende smaken en structuren van eten. Het is daarom aan te raden om in het begin één soort groente of fruit te gebruiken en hetzelfde hapje meerdere dagen achterelkaar te geven. 

De artsen adviseren om te beginnen met groente en daarna fruit. Een baby moet namelijk meer wennen aan de 'bittere' smaak van groente. Het zoete fruit vindt iedere baby lekker en gaat er zo in!  

Om wat inspiratie op te doen geven wij vijf recepten waar je je kindje heel blij mee kunt maken:

1. Bloemkoolhapje (geschikt vanaf 4 maanden)

Nodig: 1x bloemkool, eventueel olijfolie.

Bereiding: Snijd de bloemkool in stukjes en kook deze ongeveer 10 minuten in een pannetje met water. Giet het water af en pureer de gekookte bloemkool tot een glad papje. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuïg te maken. Eet smakelijk! (Dit hapje kun je met alle groentesoorten maken)

2. Mango-appel hapje (geschikt vanaf 4 maanden)

Nodig: 1x appel, 1x mango

Bereiding: Schil de appel en doe deze in een bakje met een beetje water. Warm de appel 4 minuten op in de magnetron, giet af en laat even afkoelen. Schil intussen de mango in stukjes. Voeg de mango toe aan de appel en pureer tot een glad papje. Gegarandeerd succes! 

3. De eerste macaroni (geschikt vanaf 7 maanden)

Nodig: 150g broccoli, 100g macaroni, 1 el ongezouten boter of olijfolie, 1.5 el tarwebloem, 150 moedermelk of opvolgmelk, 4 el jonge kaas, 1 mespunt gedroogde nootmuskaat. De aangegeven hoeveelheden zijn geschikt voor drie porties. 

Bereiding: 

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 6 minuten mee.

Verwarm de boter of olijfolie op laag vuur in een pannetje. Meng de bloem erdoor en roer tot de bloem is opgenomen. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot een dik, glad sausje ontstaat. Meng de kaas en nootmuskaat erdoor. Roer tot de kaas is gesmolten.

Giet de macaroni en broccoli af, maar vang het kookvocht op. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree. Meng de kaassaus door de puree. Voeg eventueel wat kookvocht of melk toe om het hapje smeuïger te maken.

4. Zoete aardappel met bloemkool en gehakt (geschikt vanaf 7 maanden)

Nodig: 1x zoete aardappel, 1x bloemkool, 250g gehakt (eventueel olijfolie).

Bereiding: Schil de zoete aardappel en snijd de bloemkool in stukjes. Doe de zoete aardappel in een pan met kokend water en voeg na 10 minuten de bloemkool toe. Laat de bloemkool en zoete aardappel samen nog 10 minuten koken. Bak het gehakt gaar in een koekenpan. Giet de pan met water af, voeg het gehad toe aan de groente en pureer alles samen. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuïg te maken. Jammie!

5. Aardbeien-perzikpuree met yoghurt (geschikt vanaf 7 maanden)

Nodig: 1x perzik, 250g aardbeien, 4 el yoghurt

Bereiding: Schil de perzik en snijd deze in stukjes, was de aardbeien en snijd de kroontjes ervan af. Pureer de perzik en aardbeien samen tot een gladde pap. Voeg de yoghurt toe en je hebt een heerlijk fruithapje! 

Wat maakte jij voor hapjes voor je kindje? We zijn benieuwd! 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je