{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 meest vreemde plaatsen waar je je baby verschoont heb

Alle ouders maken het mee, je gaat met je baby op stap en net op het meest ongelukkige moment is de luier vol.

Afbeelding blog '5 meest vreemde plaatsen waar je je baby verschoont heb'

Gekrijs maakt duidelijk dat je kindje graag een schone luier wil. Wat doe je? In deze post een verhaal over de 6 meest vreemde plaatsen waar we onze zoon hebben verschoond. Voor de duidelijkheid: we hebben altijd een speciale onderlegger bij ons, een hydrofiel luier, doekjes en -uiteraard- schone luiers.

1. Bureau van de baas

We waren op een familiedag van een bedrijf en bij aankomst bleek al dat onze zoon dringend verschoond wilde worden. Normaal gesproken heb je geen babyverschoonplaatsen op een kantoor, dus wij snel vragen aan de baas waar we het beste konden verschonen. Hij aarzelde niet en leidde ons snel zijn kantoor in. Helaas heb ik geen foto’s van deze heuglijke gebeurtenis, al was het maar om aan de collega’s te tonen als bewijs.

Lesje geleerd: Altijd een speeltje meenemen om de kleine goed af te leiden tijdens het verschonen. En... de meeste kantoorartikelen zijn niet geschikt als een speeltje om af te leiden.

2. Stoffig nieuwbouwhuis zonder water, gas licht (poep tot onder zijn oksels)

Vrienden van ons hadden een nieuwbouwhuis gekocht. We waren in de buurt en wilden wel eens gaan kijken. We waren lekker het huis aan het bewonderen en ja hoor. Meneer had zichzelf volledig ondergepoept. Nog zonder de romper te openen was het duidelijk dat de nood aan de man was. Helaas was er geen stromend water in het huis en hebben we met doekjes zo goed en zo kwaad als het ging de kleine man verschoond. Onhandig, maar niet onoverkomelijk.

Lesje geleerd: Altijd twee keer wat je denkt nodig te hebben verschoondoekjes in je luiertas meenemen. Hmmm weet je wat doe maar drie keer...

3. Midden op het terras

Lekker met het gezin op het terras genieten van een ijsje, fruitsalade voor de kleine, mooi uitzicht. Helemaal top. Bij het naar de wc gaan dacht ik al te zien dat er geen voorzieningen voor babies waren. Maar ach, we hadden hem verschoond voor we weggingen, het zou wel los lopen. Nee hoor. Of het door de fruitsalade of het mooie uitzicht kwam, geen idee, maar de geur die om meneer heen hing zei genoeg. Een poepluier, en een goede ook. Snel naar de wc’s en achter de bar gevraagd, nee meneer we hebben niks voor babies. Fijn. Gelukkig was het niet druk, dus een deel van het terras was niet bezet. Snel naar de picknick tafels, daar meneer verschoon met prachtig uitzicht op de omliggende heuvels.

Lesje geleerd: Altijd een onderlegger meenemen in je luiertas want je weet nooit waar je je baby straks op moet leggen.

4. Achterbank van de auto

Er schiet me niet 1 bijzondere situatie te binnen waar we de kleine op de achterbank van de auto hebben verschoond. Dat komt niet omdat we het nooit gedaan hebben, maar omdat we het juist erg vaak doen. Zeker in Nederland zijn de wc faciliteiten op de tankstations niet altijd even schoon, dus dan verschonen we de kleine man liever op de achterbank van de auto in plaats van in een of ander bacterie-hok. Hebben meer mensen trouwens de ervaring dat in het buitenland de faciliteiten voor babies onderweg beter geregeld zijn? Magnetron om hapje op te warmen, speciale verschoonruimtes (schoon!). Of hebben we dan net pech gehad met de tankstations die we uit hadden gekozen?

Lesje geleerd: Beter op de achterbank van je auto dan in een bacterie-hok.

5. Squash-kantine

Zo af en toe ga ik op zaterdag squashen met een paar vrienden. Het leek ons leuk als de kleine eens kwam kijken hoe zijn vader met een racket tegen de bal aan slaat. Na afloop van de partijtjes is er altijd ruimte voor een sportdrankje of biertje. Dus we bleven nog even met de kleine. Totdat zijn luier volzat. Wat nu? In een sportkantine heb je natuurlijk goede faciliteiten om te douchen maar niet bepaald goede wc’s om een baby te verschonen. Gelukkig hadden we alle spullen bij ons dus mijn vrouw begon de boel uit te rollen op de vloer(bedekking) in de kantine. Tot grote consternatie van mijn vrienden, een baby hoeven ze niet verschoond te zien! Helaas ging deze bijzondere plek dus niet door, en heeft mijn vrouw hem op de gang op een bankje verschoond.

Lesje geleerd: Je baby in het openbaar verschonen wordt niet altijd gewaardeerd.

Door alle onze perikelen hebben wij onze eigen luiertas tot perfectie geleerd in te pakken. Je hoeft ook niet je hele hebben en houden mee te nemen, als je slim pakt kan je met een compacte tas alles meedragen.

Dit is onze top5 van de meest vreemde plaatsen om je baby te verschonen. Wat zijn jullie ervaringen? Wie heeft een vreemdere plek waar je je baby verschoond hebt? Laat het allemaal weten in de comments!

Fotocredit: Jessica Merzvia via Flickr.com

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je