{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 irritante dingen over borstvoeding

Ja, ik geef borstvoeding en ja, meestal vind ik het heerlijk maar er zijn een paar dingen die ik ontzettend irritant vind

Afbeelding blog '5 irritante dingen over borstvoeding' Achtergrond blur afbeelding

Ja, ik geef borstvoeding en ja, meestal vind ik het heerlijk. Tenminste nu met ons tweede kind. Met onze eerste liep het niet zo goed met drinken en elke keer was het een gevecht om aan te leggen. Er zijn best veel hulpmiddelen om je te helpen, hier heb ik een lijstje gemaakt van wat ik gebruikt heb. Maar als het kind het echt niet wilt... En hoewel het nu enorm goed gaat, zijn er een paar dingen die ik ontzettend irritant vind.

1) wijntje bij het avond eten... Vergeet het maar

Ja, ik weet dat het mag direct na de voeding en er was nog iets met 3 uur wachten maar voor mijn persoonlijk gevoel klopt het niet en dus mag ik het niet. Dit verbod geld alleen voor mij. Het kan zelfs wettenschappelijk bewezen zijn dat het mag, maar toch hoor ik zo'n stemmetje in mijn hoofd dat ik nog steeds geen alkohol mag drinken. Overgroeid moederinstinct, misschien...

2) weer goed opletten wat je aantrekt

En weer, ik weet dat je in elke kleding je baby kan de borst geven maar het is niet altijd even makkelijk om dit onopgemerkt in het openbaar wil doen. Zo'n hele jurk omhoog trekken om je baby aan te leggen... Ja, stiekem en zonder gedoe zal het niet lukken. Dus je bekijkt je huidige garderobe met een kritisch oog. Knopjes? Check! Dat kan ik aan. Grote of rekbare decolte? Check! Dat kan ook. Een gewoon t-shirt? Nee... Dan zit je weer te denken aan nieuwe aankopen. Zo'n hip voeding tshirt, bloesje of jurkje... Als alles goed is, ga je het toch minimaal een half jaar nodig hebben... En je hebt weer een goede smoes om wat geld in de economie te pompen.

3) vlekken

Misschien ben ik er niet zo handig ermee maar er zitten overal moedermelkvlekken op mijn kleding. Er lekt altijd wat. De ene of de andere borst. Het kleine babymondje lijkt af en toe ook wat gaatjes te hebben en dan sta ik weer voor mijn kast iets schoons te zoeken dat aan de borstvoeding eisen kan voldoen. Zoogcompressen en doekjes lossen het probleem maar deels op voor mij. Hier kan ik echt wat tips gebruiken.

4) iedereen heeft een advies voor je paraat

Als er maar iets misgaat... Heeft iedereen een advies of een tip voor je paraat. Soms kan je ze goed gebruiken en soms (vaker) slaan ze nergens op. Krijgt je baby kraampjes - je heb zeker iets verkeerds gegeten. Huilt je baby vaker - je melk is zeker te vettig of niet vettig genoeg of nog iets. Of misschien heb je te weinig melk of te veel. Ja, als of je iets zou kunnen doen aan "de kwaliteit" van je melk. Iedereen heeft ook een mening over waar, hoe vaak en wanneer je je baby moet aanleggen. Iedereen! Je moeder, je schoonmoeder, je vriendinnen, de kraamhulp, de verloskundige, je buurvrouw en als je echt mazzel hebt wildvreemden die je kind zien "lijden" van honger.

5) borstvoedingsmafia

Die was zeker niet moeilijk te raden. Wat grappig is, dat bijna niemand zich herkend als een lid van die club. Alles is relatief. Voor de ene als je je baby in het openbaar de borst geeft dan ben je al van de borstvoedingsmafia. Voor een andere hoor je erbij als je te veel met de borstvoeding van de ander bemoeit. Bij mezelf zie ik een dramatisch verschil tussen het eerste en het tweede kind. Zoals ik al schreef, met de eerste ging het drinken niet makkelijk en toen vond ik het helemaal niet leuk om te doen. Ik vond het belangrijk maar leuk en plezierig was het zeker niet. Toen dacht ik: “waar heeft iedereen het over. Borstvoeding leuk?!” Borstvoeding tot een kind een jaar oud is?! Als ik het voorgeschreven half jaar ga halen, ben ik al trots op mezelf! Met het tweede kind gaat het veel beter. Uitstekend in de vergelijking met de eerste ervaringen en nu zie ik het helemaal voor me! Borstvoeding is super leuk! Ik kan doorgaan tot ze 10 is ;) dus misschien ga ik toch maar lidmaatschap van de borstvoedingsmafia toch aanvragen...

Wat zijn jullie ervaringen met de borstvoeding? ook zo uiteenlopend als bij mij? Ergeren jullie je ook aan dezelfde of andere dingen? Of hebben jullie nog tips voor mij wat betreft het lekken en de vlekken?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je