{{ message.message }}
{{ button.text }}

#42: En daar is ze dan!

Na een zware 1e bevalling van Milan, ben ik nu ingeleid voor onze dochter met 39 weken en 4 dagen

Afbeelding blog '#42: En daar is ze dan!' Achtergrond blur afbeelding

Zo daar gingen wij dan. Woensdag 26 juni 2019 naar het ziekenhuis voor een 2e gesprek voor inleiden van mijn bevalling. Dit wilde ik graag, omdat de 1e bevalling een ramp was (zie mijn vorige blogs). 

Wat was ik zenuwachtig voor het gesprek! Daaruit zou moeten komen of ik wel, of niet ingeleid mocht worden. En ja hoor, het verlossende woord kwam er snel uit. Iedereen ging akkoord met inleiden. 

De volgende ochtend moesten wij ons om 7 uur melden op de verloskamers. Snel oppas geregeld voor Milan, die hem naar het kinderdagverblijf heeft gebracht. Om 7 uur heb ik eerst 1,5 uur aan de CTG gelegen. Naderhand kwam ze kijken of ik genoeg ontsluiting had, om mijn vliezen te breken. Helaas had ik nog maar 1,5 cm ontsluiting en konden ze de vliezen dus niet  breken. Ik kreeg een tabletje ingebracht en we moesten 3 uur wachten. 

Om half 1 zouden ze komen, maar er kwam een spoedkeizersnede tussendoor en dus werd het 1 uur. Eindelijk had ik 2 cm ontsluiting en werden met moeite mijn vliezen gebroken. (Zelfde tijd als met de bevalling van Milan). 

Ook kreeg ik weeënopwekkers, want het zette niet echt door. En toen ging het snel. Om 18 uur werden de weeënopwekkers lager gezet. Om half 7 had ik 5 cm ontsluiting en mocht ik dus pijnstilling. Ik koos voor een morfine pompje. 

Toen die eenmaal aangekoppeld was, ging het mega vlug. Ik ben toen van de 5 cm tot aan de geboorte 30 min bezig geweest! Om 18.45 ging het niet meer en kreeg ik weer pijn en om 19.16 is onze dochter Benthe geboren. 

Naam: Benthe

Geboren: 27-06-2019

Tijd: 19.16 uur

Gewicht: 3040 gram 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je