{{ message.message }}
{{ button.text }}

4 maanden zwanger - extreem beschermende man

Sinds ik zwanger ben, is mijn man veranderd in een bodyguard. Echt waar. Alsof ik voordat ik zijn kind droeg niet zo belangrijk was...

Afbeelding blog '4 maanden zwanger - extreem beschermende man'

Ik word er echt een beetje kriegelig van, eerlijk gezegd en ben benieuwd of andere moeders (in wording) dit ook zo hebben ervaren. Wat er dus is, is dat sinds ik zwanger ben, mijn man echt heel beschermend is.

Lief, schattig en leuk zou je denken... Maar nee, ik word er echt een beetje moe van. Ik zal een van de vele situaties even schetsen om een beeld te geven.

Het is druk op mijn werk, want we hebben een belangrijke deadline. Nadat we op donderdagavond uurtje of 7 het betreffende document de deur uit hebben gestuurd, was er extreem behoefte aan een borrel.

Leuk! Ik bel even naar mijn man om te zeggen dat ik later ben en waarschijnlijk niet mee eet. Zo gaat het altijd en zo is het al wel 100x gegaan. Een van ons blijft wel eens borrelen op het werk en dan licht je de ander in.

Wat hij antwoordde: 'Schat, ik vind het maar niets dat je dan alleen op een donker treinstation naar huis reist straks. Zal ik je met de auto komen ophalen?'.

Een kriebel trok over m'n rug, benauwd kreeg ik het ervan. Ik heb hem gezegd dat ik net als alle andere keren zelf terugreis. Ik ben zelf goed in staat om voor mezelf en mijn eigen veiligheid te zorgen en daarbij ook die van ons kind.

Het klinkt nu heel verwend, en mijn vriendinnen zeggen ook dat het juist lief van hem is. Is ook zo... Maar dit gebeurt echt dagelijks! Laatst wilde ik mee gaan skaten met mijn zusje, die doet soms van die tochten op zondagochtend en dat is heerlijk! Is dat nu wel verstandig?! Zei mijn man. Je kunt zomaar vallen op je buik.

Als dit nog 5 maanden aanhoudt, weet ik niet of ik hem nog wel leuk vind en ikzelf niet al een keer ontploft ben...

Ik heb het al aangegeven aan hem, maar hij ziet het anders. En daarnaast heb ik nu heel erg het gevoel alsof ik eerst niet belangrijk genoeg was en pas sinds ik zijn kind draag dit relevant voor hem is.

Is dit herkenbaar voor jullie? En hoe gingen jullie hiermee om?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je