{{ message.message }}
{{ button.text }}

#35 Ze is er!

Na weer eens een vliegensvlugge bevalling zijn wij vrijdag papa en mama geworden van een dochter, Anouk. ?

Afbeelding blog '#35 Ze is er!' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen vrijdag 5 januari zou ik om 6.15 het ziekenhuis moeten bellen of er plek was om in te leiden.. mijn moeder sliep daarom al hier, want als er plek was moesten we meteen in de auto richting Leiden.

Ik kon niet echt in slaap komen die avond/nacht en om 2.30 nog een paracetamol genomen vanwege vervelende buik/rug. Geen pijn, maar gewoon zeurend. Om 3.45 ging ik naar de wc en verloor ik mijn slijmprop en om 4.00 zat ik al vol in de weeën. Heel kort even getimed en na 3 weeën (weeën van ruim 1 minuut en soms net geen 3 minuten pauze ertussen) besloten om vriendlief wakker te maken en Leiden te bellen dat de bevalling was begonnen! Babyfoons bij mijn moeder neergezet en in de auto 'gesprongen'. We kwamen daar binnen rond 5.15/5.30. Ik had al 4 cm ontsluiting!

Omdat het hoofdje al die tijd nog erg hoog lag en niet was ingedaald durfden ze nog niet de vliezen te breken dus dit hebben we afgewacht. Al snel had ik 7 cm en daarna ging ik weer even terug naar 4 toen mijn vruchtblaas (?!?) brak.. die had zo'n druk uitgeoefend dat ik even terugging toen die druk eraf was.. even teleurstellend, maar niet lang daarna kreeg ik al persdrang .. even paniek omdat hoofd nog steeds erg hoog lag. Andere gynaecoloog erbij om te voelen wat er precies voor de vliezen lag, maar ook geen duidelijkheid. Uiteindelijk braken mijn vliezen vanzelf en wat een vruchtwater! Niet normaal, en meconiumhoudend. Ze had gepoept in het vruchtwater..
Na een aantal persweeen en een hoofdje wat pijnlijk lang 'stond' is onze dochter Anouk op 5 januari om 8.48 uur geboren.

Ze werd blauw en slap geboren maar was al snel stabiel. Heeft heel even zuurstof nodig gehad maar dit was er al snel weer vanaf. Toen tijdje ondersteuning van cpap gehad en nu alleen nog zo'n snorretje (high flow) om haar te ondersteunen met het ademen.
Dit zijn ze inmiddels ook hard aan Het afbouwen.
Het enige echt 'gecompliceerde' was dat haar glucosegehalte erg laag blijft.. maar dat is afgelopen dagen ook steeds meer aan het verbeteren en vanmiddag hebben ze de 40% gestopt.
Ik ga zo weer even bellen hoe ze het daarop doet.
Ook hebben we al een flesje geprobeerd (kreeg eerst alles via sonde) en 's ochtends deed ze daar nog niks mee en 's middags dronk ze ineens 27 ml van de 40! Vanmiddag zat ze al op 55 van de 60, helaas na verslikken wel weer een groot deel eruit gespuugd, maar ze doet het zo goed! De cardioloog had vrijdag meteen al een echo gemaakt. En de rechter hartkamerwand is iets verdikt, maar was verder (nog) niet zorgwekkend .. poepen en plassen doet ze ook, dus dat werkt ook 😊
De neuroloog en oogarts hebben ook niks bijzonders gevonden en als ze het zo goed blijft doen mag ze morgen waarschijnlijk naar Gouda. Lekker wat dichterbij huis en heel wat minder reistijd! Kan niet wachten.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je