{{ message.message }}
{{ button.text }}

#30: Controle eigen kinderarts in het ETZ-Tilburg

Woendag 28 maart 2018, controle bij onze eigen kinderarts Dr. de Moor in Tilburg.

Afbeelding blog '#30: Controle eigen kinderarts in het ETZ-Tilburg' Achtergrond blur afbeelding

Woensdag ochtend moesten wij weer naar het ziekenhuis, maar dan in Tilburg. Heel fijn want dat is maar 10 min rijden. Wij moesten ons om 09.00 uur melden op de kinderafdeling. Ik was gelukkig niet alleen en ging mijn moeder met mij mee.

Ze kwam ons om half 9 ophalen want op woensdag is het normaal ook oppas dag. Nu was ik dus vrij en waren wij de rest van de dag bij mijn moeder.

Eenmaal aangekomen op de kinderafdeling gingen wij ons melden. Wij waren precies op tijd en moesten Milan eerst wegen en meten. Hij weegt nu 11,26 KG en is 81 CM lang.

Toen moesten wij nog even wachten en mochten wij dus nog plaats nemen in de wachtkamer. Milan heeft daar nog heerlijk gespeeld en is van de glijbaan af geweest en wat vond hij dat geweldig!

Het was 09.15 uur en we waren nog steeds aan het wachten. Ik was bang dat het te laat zou duren want ik moest zelf ook nog naar de tandarts om 11.00 uur. En ik dacht dus dat gaan wij niet redden (uiteindelijk wel gered hoor;))

Ik ben maar eens gaan vragen aan de balie hoe lang het nog kon duren. En meteen toen ik die vraag had gesteld ging de deur open van zijn kamer en kwam er een ander kindje uit met zijn moeder. Ik dacht yes dan zijn wij nu de volgende...

Eindelijk en inderdaad wij mochten naar binnen komen. Toch wel een beetje zenuwen ook al weet ik dat er niet veel zou gebeuren vandaag. Eenmaal binnen eerst even gepraat en toen zijn we naar de uitslagen gaan kijken en kijken wat de toekomst ons brengt en wat wij nog konden verwachten.

De dokter pakte de curve erbij, en hij begon te lachen. Ik dacht huh? blijkt dus op de curve te zien dat Milan gekrompen moest zijn haha... Achteraf blijkt dus de vorige keer een verkeerde meting te zijn geweest want naar ons gesprek hebben wij Milan nog een keer gewogen en gemeten en was het precies hetzelfde. Dus de vorige keer moest het ergens verkeerd zijn gegaan.

Oke, en hoe nu verder? 17 mei 2018 moeten wij om 08.30 melden in het WKZ voor een mictiecystogram. Huh een mictiecystogram wat is dat ?!?!

Nou dat is dus een urologisch onderzoek. Bij dat onderzoek word er een katheter ingebracht en gaan wij naar de radiologie. Een van ons (de ouders) mag er bij blijven en de andere moet achter het glas staan. Ikzelf blijf erbij.

Eenmaal als Milan op de tafel ligt dan word er door de katheter een soort vloeistof gespoten en dan moet Milan gaan plassen. En ondertussen komt er een echo apparaat op zijn buik (bij de nieren) om te kijken of hij daadwerkelijk alles uitplast en er geen urine blijft hangen. Het is geen pretje en moeten hem dus stevig vasthouden.

De vorige keer heeft hij dit ook gehad (Maart 2017) en toen kon ik hem al bijna niet vasthouden en werd hij heel druk. Hopelijk gaat het nu wel goed.

Als daar de uitslag goed van is mogen wij stoppen met de medicijnen. En krijgt Milan 3 maanden later nog een echo om te kijken of het naar het stoppen met de medicijnen nog steeds goed is. Zo ja zijn wij helemaal van de medicijnen af!

Daarna krijgt Milan rond zijn 5e levensjaar een scan van de buik en nieren om te kijken of er geen blijvende schade is overgehouden van het 2 jaar sukkelen met nierbekkenontsteking en ziekenhuis in en uit!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je