{{ message.message }}
{{ button.text }}

3. kraamweek en vlak daarna

een kraamweek waarbij borstvoeding lijkt te lukken maar daarna veel problemen helaas

Afbeelding blog '3. kraamweek en vlak daarna' Achtergrond blur afbeelding

Na een vlotte bevalling, moest ik toch 1 nachtje blijven ivm dat ikzelf een catheter had gehad en mijn blaas nog niet volledig goed werkte. Gelukking mochten we na 24 uur alsnog naar huis als kersvers gezinnetje.
Snel homecare gebeld en om zo snel mogelijk een kraamverzorgster thuis te hebben. Ondanks dat het zo last minute was en een dag voor oud&nieuw kon er al heel snel iemand komen Ashley.
Nathan deed het super goed, dronk netjes en huilde weinig.
Het was dan ook echt genieten die kraamweek, ikzelf herstelde ontzettend snel van de bevalling en op dag 2 was ik eigenlijk niet meer in bed te vinden.
Kreeg wel de opdracht van de verloskundige om meer rust te nemen dus ging ik wat vaker even op de bank zitten/liggen.
Op kraamdag 5 was Nathan alweer op geboortegewicht (4050gram) dus zei Ashley dat ik slagroom gaf omdat ze dat niet vaak zag. Op de laatste kraamdag voor het eerst ff naar buiten, wat heerlijk om rond te kunnen lopen met de wandelwagen vol met je kostbaarste bezig, trots dat we waren.
Na 1.5 week weegmoment op het consultatiebureau bleek Nathan te zijn afgevallen en best flink, we moesten over 3 dagen nog keer komen wegen en vaker aanleggen, iedere 2 uur liefst.
Na 3 dagen was meneer maar 10 gram aangekomen en gingen we bijvoeden omdat dat niet genoeg was. Ook ging ik kolven en daar ging het blijkbaar mee mis. Zeker toen mijn man weer is gaan werken werd kolven echt een crime. Nathan sliep snachts namelijk als een engel van 22 tot 7.30-8.00 maar overdag wilde meneer niet slapen, was erg nieuwsgierig wilde overal bij zijn met als gevolg dat ik geen rust had om te kolven, wat bij mij erg veel stress opleverde.
Bij 8 weken zijn we over gegaan op kunstvoeding want bij mij liep de stress zo hoog op dat het niet meer genieten was maar overleven en dat kwam niemand ten goede.
Van de kunstvoeding heeft Nathan een paar daagjes krampjes gehad maar gelukkig was dat snel over en was het echt weer genieten geblazen. Tuurlijk baal ik dat borstvoeding niet echt gelukt is maar ben blij dat ik het geprobeerd heb en mijn kleine man de eerste 8 weken wel borstvoeding heb kunnen geven.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je