{{ message.message }}
{{ button.text }}

3 dingen die je moet weten en bijna nooit wordt verteld

Er zijn een aantal dingen wat als zwangere/kersverse moeder handig is om te weten, maar bijna nooit worden verteld..

Afbeelding blog '3 dingen die je moet weten en bijna nooit wordt verteld' Achtergrond blur afbeelding

3 Dingen die ik graag met jullie wil delen, maar wat nog nooit iemand tegen mij had gezegd

1. Hoe enthousiast je als zwangere ook bent, shop nooit teveel van hetzelfde merk! Sommige merken vallen heel klein, of krijg je heel moeilijk aan. Soms lijkt het alsof er stretch in zit, maar zit het heel stroef. Aangezien baby's strakke dingen over hun hoofd niet fijn vinden, is het zonde als alles al gelijk in de la beland van de kleertjes die ze niet meer aan kan.

2. Borstvoeding doet geen pijn? Degene die dat heeft verzonnen heeft zelf nooit borstvoeding gegeven. De eerste we(e)k(en) doet het daadwerkelijk zeer en is het een kwestie van doorzetten. Doordat een baby zo sterk vacuum zuigt kun je erge last krijgen van kloven. Het ligt niet altijd aan het feit dat je hem of haar verkeerd aanlegt. Begin dus op tijd met kloven crème en evt tepelhoedjes! Zonde als dit de reden zou worden dat je kleintje uiteindelijk geen borstvoeding zou krijgen. Je kunt ook tijdelijk gaan kolven om de kloven te laten helen.

3. Je kunt zelf bepalen wanneer jij je kind laat vaccineren! Standaard is het tegenwoordig bij 2 maanden. Tot 2 jaar geleden was het al die tijd bij 3. Je kindje wordt tegen ontzettend veel ziektes ingeënt en moet er dan zelf ook echt wel klaar voor zijn. Onze dochter is er bij 2 maanden erg ziek van geweest. Toen wij dit later besproken met de arts en ook het feit dat het ons niet was verteld dat het ook gewoon bij 3 maanden kon, was haar enige reactie " tsjah, die mensen hebben zich er dan gewoon meer in verdiept". Sindsdien is het consultatiebureau bij ons alleen leuk om haar gewicht en lengte te weten, maar een evt volgende gaat bij ons voor zijn, of haar vaccinaties bij 3 maanden. Het voordeel is dan ook dat ze gewoon de 120mg Pmol zetpil mogen die te koop zijn bij de drogist. Het lichaam is sterker en je zegt dan makkelijker dat de evt koorts door de vaccinaties komen. Een kind onder de 3 maanden mag nl helemaal geen koorts hebben. Er staat nergens in de protocollen "behalve als het kind vaccinaties heeft gehad". 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je