{{ message.message }}
{{ button.text }}

#3: De eerste 2 maanden van Milan

Milan 2 maanden oud word opgenomen in het ziekenhuis, Doormiddel wat ze op de 20 wekenecho zagen is werkelijk geworden! Nier/blaasontsteking

Afbeelding blog '#3: De eerste 2 maanden van Milan'

De eerste 3 maanden van milan.

12.05.2016 - 12.08.2016

Wat een zware tijd hebben wij achteraf achter de rug. Na 2 maanden tijd komen wij er achter dat Milan een nierbek en een blaas ontsteking heeft.

Woensdag 13-07-2016

Wij moesten na het CB voor zijn eerste prikjes. Maar hij had zijn dag niet (zoals wel vaker dacht ik) Maar op het CB heb ik nog een keer zijn temperatuur gemeten. Die was 38,4 graden en dus verhoging. Als ze verhoging hebben gaat het CB geen prikjes geven. Dus zeiden ze dan kom je vrijdag terug als de verhoging weg is.

Einde van de middag ga ik naar mijn moeder om te eten. En ik had Milan in de box gelegd. Normaal huilt die even als hij in de box moet maar deze keer helemaal niet. Dat vond ik raar kwam niet om te eten of huilde en reageerde niet. Ik weer zijn temperatuur opgemeten en die is na 3 uur tijd gestegen naar 39,6. Dus ik de huisartsenpost gebeld (was tenslotte al 18.30 uur).

Wij achter mekaar na de huisartsen post die had hem helemaal nagekeken en de gewone controles gedaan. Toen zei die dienstdoende arts omdat hij onder de 3 maanden is moet hij gezien worden door de kinderarts, aangezien hij ook al een moeilijke start heeft gehad na de bevalling (zie vorige blog).

19:30 uur wij op de kinderafdeling in het ziekenhuis. Ik was samen met mijn moeder want mijn man was werken. Wij dachten oké is maar een virusje en krijgt gewoon een paracetamolletje mee dus ik heb hem niet naar huis laten komen. Hij wist wel dat we op het ziekenhuis waren met Milan.

Na de controles uitgevoerd te hebben en 2x bloed afgenomen te hebben uit zijn voetje moesten ze nog een kathetertje plaatsen want ze wouden wat urine en ontlasting hebben. Nou Nou Nou, wat een HEL! Milan keek me met traanden ogen aan van haal me alsjeblieft hier weg. Wat doet een mama hart dan pijn! Uit eindelijk wel allemaal gelukt! Komen ze 10 minuten later (Milan was eindelijk weer stil) terug en zeggen ze ja we moeten nog bloed hebben recht uit de ader dat gaan wij dan op kweek zetten om te kijken of er ontstekingen in het bloed zitten en sluiten we ook een infuus aan voor evt. antibiotica.

Bij Milan konden ze moeilijk prikken omdat ze geen aders zagen in zijn handje of voetje maar wel in zijn hoofdje. Dus ik zei ja als je 100% zeker weet dat je in een keer goed prikt mag het van mij anders niet. En gelukkig alles is goed gegaan.

Toen het infuusje zat kregen we de uitslag van urine (was tenslotte al 23.30 uur) en inderdaad het is een nierbek/blaas ontsteking. En Milan word opgenomen in het ziekenhuis met antibiotica.

Na 3 dagen was hij weer helemaal vrolijk en sliep door! Het was een hele andere baby! Wel rot dat we er pas na 2 maanden achter komen. Was hij 3 maanden geweest dan hadden wij alleen maar een paracetamolletje mee gekregen en waren wij hier nu nog niet achter gekomen!

Uiteindelijk op Maandag 18-07-2016 kregen wij te horen dat Milan mee naar huis mag. Yes wat was ik blij. Want het was mijn laatste week zwangerschapsverlof, Mijn man was jarig die dag en het was onze trouwdag! Beter nieuws konden wij niet krijgen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond, #Milan

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je