{{ message.message }}
{{ button.text }}

#29: nog drie weken werken

Afbeelding blog '#29: nog drie weken werken' Achtergrond blur afbeelding

Eindelijk komt de hele boel een beetje tot rust. Ons eigen huis is definitief verkocht, de hypotheekaanvraag voor het nieuwe huis loopt, de eerste offertes voor de verbouwing zijn binnen en we beginnen langzaam aan een planning voor diezelfde verbouwing. De keuken is uitgezocht, we weten wie op welke kamer gaat slapen, de stucadoor is geweest voor het meten (en ik ben doodsbang voor die offerte :O).

De paasdagen zijn voor ons altijd druk. Mijn schoonoma komt met pasen altijd over vanuit het buitenland en we moeten die paar dagen altijd goed gebruiken. Ondanks dat ze de 90 al gepasseerd is, komt ze nog ieder jaar deze kant op gevlogen (samen met een van haar zoons). Maar we weten natuurlijk nooit hoe lang ze dat nog kan en wanneer we haar weer zullen zien. Elk vrij moment zijn we dus bij mijn schoonoma. En normaal gesproken is dat helemaal prima, maar dit jaar viel me dat toch wat zwaarder. De peuter wordt natuurlijk lekker verwend en wordt daardoor wat drukker (zacht uitgedrukt) en dan mis ik mijn eigen middagdutje toch wel :).

Afgelopen weekend hebben we een soort van retraite gehouden. Het was zulk ontzettend lekker weer dat we elke vrije minuut buiten hebben doorgebracht. De peuter is een echt buitenkind en die kon zijn lol niet op. Spelen met water, fietsen, rennen, voetballen en zelfs een potje rugby in de duinen, he loves it! Het zand zat tot op zijn tanden maar hij klaagde niet. Ik geloof dat het gisteren avond drie minuten heeft geduurd voordat hij in coma lag, en vanochtend moest ik hem wakker maken! Ik kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst is gebeurd! Hij heeft genoten en wij misschien nog wel meer. Wat een genot dat we weer lekker naar buiten kunnen!

En doordat we de laatste weken wat rustiger aan hebben kunnen doen, is het ineens al bijna tijd voor mijn verlof! Nog maar drie weken werken! En het lijkt er zelfs op, dat ik redelijk rustig kan afronden. Voor het eerst in jaren kijk ik niet tegen een berg achterstand aan. Er is natuurlijk genoeg te doen, maar ik heb er vertrouwen in dat ook dat nog helemaal goed gaat komen. Wat is dat een fijn gevoel! En de waslijst met regelzaken voor tijdens mijn verlof ligt al klaar:
- kamertje verder inrichten (waar we de vorige keer net een bedje hadden, staan er nu ineens twee...);
- vluchtkoffer inpakken (en opzoeken wat daar ook alweer allemaal in moet);
- maxi-cosi schoonmaken en klaarzetten;
- naambord voor de baby afmaken (leuk idee voor andere moeders misschien: een grote steigerhouten plank, een leuk lettertype, spijkertjes, een hamer en gekleurd garen en knutselen maar!);
- speelgoedkist peuter schilderen (want dat voornemen heb ik pas twee jaar);
- de administratie op orde brengen;
- een geboortesticker bestellen;
- geboortekaartje uitzoeken;
- foto-albums peuter maken;
- misschien vast het een en ander inpakken voor de verhuizing...

Genoeg te doen dus! En ik heb er zin in! Zeker met het mooiere weer. Gelukkig voel ik me ook wat fitter! De peuter gaat straks gewoon lekker naar de opvang zoals altijd, dus ik heb ook echt drie volle dagen in de week voor mezelf en de baby. Dat is wel even lekker. Ik kan op mijn gemak rommelen en tuttebellen, en de peuter vindt het nog altijd geweldig bij het KDV


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je