{{ message.message }}
{{ button.text }}

#27 Weer een echo gehad

Na een heerlijk familieweekend met leuke uitstapjes moest ik zondagavond toch de prijs daarvan betalen..

Afbeelding blog '#27 Weer een echo gehad' Achtergrond blur afbeelding

Echt een superweekend met uitjes voor de kids gehad. Echt genoten! Regelmatig even zitten en niet te lang blijven maakte dat ik het volhield.. tot zondagavond thuis op de bank. Ik was gesloopt, moe, op... en voelde me ineens zo beroerd worden, vriendlief snel een emmer laten pakken en die was gelukkig op tijd want ik gooide alles eruit :-( maar goed, op tijd naar bed gegaan en life goes on.

Gisteren, 8-11, hadden we weer een echo. Omdat vriendlief net 3 dagen bij zijn nieuwe baas werkte wilde hij liever geen vrij vragen, begrijpelijk! Dus mijn moeder is meegeweest. Om 15.00 hadden we een afspraak.
Uiteindelijk werden we om 15.30 binnen geroepen voor de echo, en na een half uur ons kind bewonderen weer terug naar de wachtkamer en wachten op de gynaecoloog.. Met de metingen van hoofd en buik zag ik dat die behoorlijk voorliepen op het aantal weken dat ik nu zwanger ben. 32+4 & 32+1 gemeten terwijl ik dus 29+1 was gisteren. Toch een ruime 3 weken voor op de groei, terwijl het bovenbeenbot (zoals verwacht) achter blijft qua groei. Die kwam uit rond 27 weken.

Uiteindelijk 45 minuten weer in de wachtkamer en toen maar eens gaan vragen of alles wel goed ging en dat we nog aan het wachten waren.. De gynaecoloog was net klaar met de vorige patiënt en zou ons zo roepen.. inderdaad, nog geen 5 minuten later mochten we naar binnen..

Conclusie, ons kindje is groot en ligt in stuit momenteel. Nog geen reden tot paniek want nog alle ruimte om te draaien. Hoeveelheid vruchtwater is nog netjes en normaal, en dit had ik eigenlijk niet verwacht omdat mijn buik ineens zo hard groeit. Maar ja, het kindje loopt al ruim 3 weken voor, dus dat verklaard een hoop.
Het hartje was ook vergroot, maar daar zagen ze voor nu verder geen complicaties gelukkig.

Ze willen de groei wel heel goed in de gaten houden, dus over 4 weken weer een echo in Leiden. Er gaat ook een overleg plaatsvinden tussen de kinderartsen wat ze na de geboorte willen. Sowieso eerst een paar dagen high care om te observeren of kijken en afwachten hoe ons kindje ter wereld komt en dan beslissen welke afdeling.
Wel vind ik het jammer dat ik niet gewoon in Gouda kan bevallen, daar hebben ze de zogenoemde 'gezinssuites' waar je op 1 kamer met je kindje ligt en ook alle apparatuur voor moeder & kind aanwezig is. In Leiden worden we zeer waarschijnlijk al vrij snel gescheiden. Op de high care mag wel 1 ouder blijven slapen gelukkig..

Voor nu blijf ik toch nog even doorwerken en hoop ik nog 4 weken (tot mijn verlof) door te kunnen. Ook al heb ik van de week al aangegeven bij mijn werkgeefster dat ik momenteel echt met de dag kijk en misschien toch eerder moet stoppen vanwege de harde buiken. Maar zolang die geen pijn doen werk ik gewoon nog even door ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je