{{ message.message }}
{{ button.text }}

#25: wat gebeurt er ineens veel!

Zwanger, nieuwe baan, huis te koop... Hoe houd ik mijn hoofd koel?

Afbeelding blog '#25: wat gebeurt er ineens veel!' Achtergrond blur afbeelding

Eigenlijk dus gewoon niet. Normaal gesproken vind ik mijzelf een opgeruimd persoon, althans, in mijn hoofd. Ik kan mijn afspraken prima onthouden, weet welk werk er nog op me ligt te wachten en wie er jarig zijn. Maar op dit moment? Geen flauw idee. Ik herinner mij dat het oud papier naar buiten moet op het moment dat ik de vrachtwagen hoor, de medicijnen voor mezelf en zoonlief worden op tijd gebruikt met dank aan herinneringen in mijn telefoon en overal liggen roze plakkertjes met 'things to do'.

Onthouden is er gewoon niet meer bij. Zeker niet nu er zoveel tegelijk gebeurt. Vanaf maart 2017 was ik al op zoek naar ander werk, omdat ik wist dat ons bedrijf na 1 januari 2018 niet meer zou bestaan. Na heel lang en veel zoeken kwam er volkomen onverwacht een overname op mijn pad. Dat maakt dat ik niet meer verder hoefde te zoeken. Maar die overname gaat niet zonder slag of stoot. De oude directie kan maar moeilijk afstand nemen van hun bedrijf en werkt een beetje tegen, waardoor de nieuwe directie niet zo goed kan starten. Dat betekent een hele rommelige start. Als kers op de taart miste ik mijn eerste week door een hardnekkige griep en loop ik dus nu al flink achter de feiten aan.

Daar komt bij dat wij redelijk impulsief hebben besloten ons huis te koop te zetten, omdat er een fantastische buitenkans voorbij kwam. Al langer denken we eraan om te verhuizen, maar de werkelijke stap namen we steeds maar niet. Tot ons oog onlangs viel op een prachtig, niet duur, vrijstaand huisje bij ons in het dorp. Maar we zijn verstandig en willen niks kopen voor we ons huis kwijt zijn, met alle gevolgen van dien. Ons huisje staat nu een week of vier te koop. We hebben vier kijkers gehad en dat betekent steeds weer de boel opruimen, schoonmaken, gezellig maken en verkassen. De vieze was, rondslingerend speelgoed en andere prullaria worden voor elke bezichtiging verhuisd naar de auto, steeds zoeken we naar een plekje waar we dan even kunnen verblijven en hopelijk met het doel dat ons huisje snel verkocht wordt.

En dat met rondvliegende hormonen. Want geloof me, daar heb ik me toch een partij last van! Ik vind mezelf van tijd tot tijd echt een monster. Ik kan chagerijnig worden om niets, kwaad worden om een in de weg liggend duploblokje, huilen om de kerstreclame van de AH en ik word er knettergek van. Ik wil niet weten wat manlief er van vindt.

Maar goed, overal roze plakkertjes dus... Het lijkt te werken, tot het moment dat zoonlief er een te pakken krijgt en het ZIJN STIKKER noemt... Weg systeem.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Kind, #chaos

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je