{{ message.message }}
{{ button.text }}

24 Opnieuw paniek!

Na veel paniek op de kamer en een verpleegkundige die maar niet komt besluit ik zelf die kant op te lopen hoe eng ik het ook vind om onze dochter neer te leggen op bed..

Afbeelding blog '24   Opnieuw paniek!'

Net op het moment dat ik de kamer uit storm komt ze op haar gemak aanlopen. Ik roep dat het echt niet goed gaat en ik sprint weer terug naar de kamer om haar weer op te pakken. Verpleegkundige nummer 2 komt aanlopen en gelukkig ook mijn man en samen proberen we haar te stabiliseren en wordt de arts gebeld dat ze nu toch echt moet komen.
Ondertussen begint ze te spugen en komt er vooral veel slijm uit en wordt haar temp opgemeten en heeft ze dus ook koorts.
Tegen de tijd dat de arts er eindelijk is, na 3,5 uur wachten, is het ergste voor bij en ligt ze rustig ik bed en begint ze te brabbelen.. ARRGHHH.. Ik voel me zo een aansteller wanneer de arts er eindelijk is en er dan gewoon niets meer van te zien is! Gelukkig hebben de verpleegkundige het wel gezien en hebben ze ons op het hart gedrukt dat ze haar nauwlettend in de gaten zullen houden. Wij kunnen met een gerust hart naar huis om wat slaap te pakken. Al voel ik met totaal niet gerust. Ik ben bang, vind het moeilijk om haar daar zo achter te laten en voel me een slechte moeder omdat ik daar niet blijf slapen. Maar ik weet ook dat als ik daar wel slaap, ik niet kan slapen van de pijn in mijn rug door die bedden en de tocht (op de plek waar de bedbank vast staat aan de muur) in de kamer waarvan ik ziek ga worden. De klimaat beheersing in het ziekenhuis is nou niet zo best en ik heb begrepen dat al veel ouders geklaagd hebben maar dat er niet veel tegen te doen is.
Dus op naar huis en proberen wat slaap te pakken voor we de volgende ochtend vroeg weer naar haar terug gaan..

De 2 opvolgende dagen is ze erg rustig, te rustig eigenlijk. Ze slaap de hele dag door en is maar zo'n 2 uur over de hele dag verspreid een beetje wakker. Tussendoor spuugt ze meerdere keren en drinken wil ze helemaal niet meer.. Het plassen wordt steeds minder en de koorts blijft aanhouden.
Op zondagavond besluit de arts dat er iets moet gebeuren omdat ze aan het uitdrogen is. Uit eerder onderzoek van de urine is gebleken dat ze mogelijk een urineweginfectie heeft dus gaan ze naast vocht toedienen ook antibiotica geven. Nu is de vraag nog of ze een infuus gaan plaatsen of toch meteen voor de sonde gaan en hopen dat ze daar wat mee binnenhoud. Omdat ze heel moeilijk te prikken is zou ze voor een infuus onder narcose moeten dus besluiten ze een sonde te zetten want nu onder narcose is niet zo'n goed idee..
Zo gezegd, zo gedaan, de sonde wordt geplaatst en ze beginnen met het geven van ORS door de sonde.
De week daarna is een beetje een blur in mijn hoofd geworden omdat er de laatste tijd zoveel is gebeurd dat mijn hoofd nogal vol zit. Ze heeft in ieder geval 3x de sonde er uit getrokken in de eerste dagen en het opbouwen van de ORS naar melk ging erg moeizaam omdat ze bleef spugen. Op donderdag kregen we een echo van haar nieren om te kijken of dit allemaal in orde was en dat was het ook gelukkig. De diagnose voor is een bovenste luchtweg infectie in combinatie met een blaasontsteking. Die grauw/blauw verkleuring heeft ze 2 x eerder gehad maar het is dus niet duidelijk wat de oorzaak hiervan is geweest. Als ze het nog vaker gaat krijgen gaan ze meer onderzoeken doen omdat het mogelijk een lichte vorm van epilepsie zou kunnen zijn, of het zou toch iets met haar hartje te maken kunnen hebben. Het hartfilmpje en de dagen daarna aan de hartbewaking lieten niets bijzonders zien, maar dat zijn natuurlijk maar moment opnames. Wij krijgen nog te horen of er nog meer onderzoek voor haar hartje nodig zal zijn
In het weekend dat volgt proberen we steeds of ze op volledig melk kan (24/7) of dat het nog 50/50 met de ORS moet. Het gaat een beetje op en af en op maandag houd ze eindelijk de volledige melk binnen. In plaatst van 24/7 30 ml melk per uur gaan we over op het proberen van porties. Dat houd in 5x per dag 150 ml melk. In het begin loopt een portie naar binnen in 2 uur maar in de dag die volgen hogen we de snelheid op en krijgt ze nu de porties binnen in een uur. We hebben ook in een half uur geprobeerd maar dat ging niet zo goed.
Na een paar dagen zoeken wat het beste voor haar werkt mag ze op zaterdagmiddag (11 november) gelukkig met ons mee naar huis met een lijst instructies.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je