{{ message.message }}
{{ button.text }}

#22 Controle verloskundige, en door naar het ziekenhuis

Liep ik vanwege het Pallister-killian syndroom van ons kindje al onder controle in het LUMC, we voegen daar het 'streekziekenhuis' in Gouda ook gewoon nog aan toe :-(

Afbeelding blog '#22 Controle verloskundige, en door naar het ziekenhuis'

Gisterenochtend 8.45, controle bij de verloskundige... ik verteld hoe het gaat. Sinds vrijdag helaas alweer jeuk (vorige zwangerschap had ik zwangerschapscholestase) en ook al langere tijd veel harde buiken. Zij kwam met de uitslag dat mijn suiker deze keer goed was (halleluja! Er gaat ook iets wel goed deze keer!) maar dat mijn vitamine D gehalte nog steeds te laag is. Ik slik al weken capsules daarvoor, waarde was nu van 25 naar 40 gestegen. Heb eigenlijk geen idee wat het zou moeten zijn ? Maar goed, niks aan te doen en gewoon doorgaan met die pillen.
Gewicht goed, nu +6 kilo met 26 weken dus dat is netjes. Bloeddruk goed, hartje ook... maar dan komt ze terug op de jeuk. Toch maar naar het ziekenhuis om te controleren vanwege vorige zwangerschap. Ik kan 15.45 dezelfde dag nog terecht.

Na de verloskundige meteen maar naar mijn werk gereden want ik moet werken van 12.00-18.30. Even gekeken of er veel afmeldingen zijn en erna door naar kantoor om te overleggen. Gelukkig 2 hele lieve collegas die net al aangaven wel langer te willen blijven . Dus zo geregeld, ik werk 12-15 zodat zij de pauzes gewoon kunnen nemen en dan ga ik door naar het ziekenhuis.

15.45, ik meld me en krijg formulier mee om te gaan bloedprikken. Terug naar beneden om te prikken.. weer naar boven om op de uitslag te wachten, deze zou er rond 17.00 zijn.. dus even wat gedronken in de wachtkamer en toen werden we geroepen. Bij de gyneacoloog naar binnen. Kort verhaaltje, zelf uitgelegd over kindje met pks en toen korte echo.
Helaas..nog steeds geen uitslag binnen, nog even terug naar de wachtkamer. Rond 17.30 komt er iemand zeggen dat het nog maximaal een half uurtje duurt.
Nou ja, het is niet anders :-(
18.10, inmiddels is de afdeling leeg want spreekuur is al ruim een uur voorbij... komt de gyneacoloog naar ons toe... 'er is een storing waardoor ze nog geen uitslag hebben en ze durven nu ook geen tijd meer te geven. Ik stel voor dat jullie naar huis gaan en we vanavond de uitslag doorbellen? Het recept voor de medicatie geef ik vast mee, scheelt je weer een ritje als je het nodig blijkt te hebben. Anders mag je het verscheuren'. Zo gezegd, zo gedaan. Weer naar huis na 2 uur voor jan k*t hebben zitten wachten.

21.00 uur, ben nog steeds niet gebeld dus zelf maar gebeld. Ene arts is bezig met een bevalling, maar de vrouw aan de telefoon verzekerd me dat ze snel een ander mij terug laat bellen.
22.10, ik sta onder de douche, komt vriendlief met de telefoon aan.. 'helaas, er is iets aan de hand waardoor ze nog geen betrouwbare uitslag kunnen geven. Ik verwacht voor 0.00 uur de uitslag te hebben, maar weet niet zeker of dat lukt. Morgen voor 10.00 laat ik een collega bellen en anders kunt u na die tijd zelf even bellen.' Maar natuurlijk, we wachten nog even wat langer af, doen wij graag....wachten.

En echt, ik snap echt dat ze hier niks aan kunnen doen hoor! Maar dit is wel vreselijk irritant. Heb heel de middag/avond ook harde buiken gehad, vrij regelmatig. Zelfs de weeentimer weer gedownload op mijn telefoon.. maar gelukkig verdwenen ze langzaam toen ik plat ging liggen.

Onze oudste is ook nog eens ziek geworden, die werd rond 23.00 wakker zonder stem en met 38,7 koorts. Heel benauwd ook. Was overdag al niet fit, maar dit leek wel weer een pseudokroep aanval :-( gelukkig ging hij na zijn puf, een zetpil en beetje melk weer slapen. Zonder stem en met zware ademhaling, zo zielig.

En 4.15 besloot de jongste wel weer klaar te zijn met slapen. Daar ben ik nu nog af en aan mee bezig terwijl ik dus deze blog schrijf. Slapen lukt me nu toch even niet meer...

Wachtend op een uitslag, en wanneer die komt? Ik hoop vandaag!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je