{{ message.message }}
{{ button.text }}

2018: Regenboogbaby opkomst

Een regenboogbaby is de naam die gegeven wordt aan de baby die kort na het verlies van een vorige baby geboren gaat worden. De term regenboog staat voor het feit dat er altijd na regen zonneschijn komt.

Afbeelding blog '2018: Regenboogbaby opkomst' Achtergrond blur afbeelding

April 2018, Verlof! Wie had dat gedacht, dat ik nog eens met zwangerschapsverlof zou mogen en kunnen gaan. Het is super! Het is zo mooi en fijn om het eens van een andere kant mee te maken. Een fijne 'onbezorgde' zwangerschap, voor zover een zwangerschap onbezorgd kan zijn. Vanaf het begin dat ik zwanger ben van 'Boontje' voelt het anders, het voelt goed en ik heb nauwelijks kwaaltjes. We kunnen echt genieten!

Vanwege de vorige zwangerschap van ons mooie wondertje Vieve, blijven we strikt onder controle in het ziekenhuis. Om de 2 weken mogen we naar ons lieve boontje kijken en zien we hem met de week groeien, zwemmen, bewegen etc. Het is erg fijn, dat we zoveel controles hebben. Wij zijn elke keer weer blij dat we ons regenboogwondertje mogen bewonderen.

Sinds 16 april ben ik met verlof. Gek idee. Vorige keer was mijn zwangerschapsverlof, overleven, hopen, verdriet, rouwen en proberen weer door te gaan met het 'gewone' leven. Het was vreselijk, het was leeg, het was somber. Het is niet te vergelijken met nu, het is genieten, van het weer, van de vrijheid en van het beweeglijk boontje in mijn buik.

Hoe mooi het ook is, dat we de 24 weken gepasseerd zijn, blijft het spannend. Het is gezonde spanning, als het nu maar goed gaat, dat de vliezen niet spontaan breken, dat er geen gekke kwaaltjes komen. Hopen en dromen dat het deze keer goed gaat aflopen. Dat we ons Regenboogbaby straks in onze armen mogen sluiten.

We kunnen niet wachten, we hebben hier al zo lang op gewacht, we hebben met onze mooie dochter hier even van mogen genieten, maar hopelijk mogen wij met jou en ons sterretje vanuit de wolken, voor altijd gaan genieten.

Want als ons later is met jou/jullie!

"Vieve La Vie"

X

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je