{{ message.message }}
{{ button.text }}

2017: Een heel jaar zonder Vieve, ons kleine wonder.

Het jaar zonder onze mooie dochter, is met veel downs en beetje ups voorbij gevlogen.

Afbeelding blog '2017: Een heel jaar zonder Vieve, ons kleine wonder. ' Achtergrond blur afbeelding

2017 het eerste jaar zonder Vieve, een jaar vol verdriet en gemis. Maar ook een jaar met nieuwe wondertjes en veranderingen in ons leven. In de zomer hebben wij nogmaals een terugplaatsing gehad. Op 19 juli werd er weer een mooie embryo teruggeplaatst. Ik heb vakantie, dus kan ook alles loslaten wat werk betreft, heerlijk!

Terwijl we in de wachtweken zitten, valt er ook een brief van Adoptievoorzieningen in de brievenbus. Er vielen wat koppels uit, waardoor wij eerder konden starten met het traject. Ondanks de embryo in mijn buik, besluiten Jules en ik om het adoptietraject te vervroegen. We starten direct na de zomervakantie met de eerste cursusdag.. Spannend!

De wachtweken vliegen voorbij en op de testdag verschijnen er twee streepjes! Jules en ik zijn dolgelukkig, het is gelukt! Nu begint het pas spannend te worden, want over drie weken staat pas de eerste echo gepland. Deze 'wachtweken'vinden wij een stuk erger, omdat je altijd in je achterhoofd hebt dat het nog steeds mis kan gaan. Die dag vertellen we het wel aan onze ouders en zusje. Iedereen is blij maar ook gespannen. Jules en ik gaan gewoon genieten van onze vakantie.

In de vakantie werd het wondertje van onze vrienden geboren, weer een mooi meisje en weer met een dubbel gevoel op kraamvisite. Nu met een embryo in mijn buik, emoties, hormonen, vreugde en blijdschap. Na de kraamvisite zijn Jules en ik direct in de auto gestapt en naar Zeeland gereden. Nu kon onze vakantie samen beginnen.

Nog steeds zijn we erg gelukkig met de positieve test, maar na een week, begin ik helaas te vloeien en weten we dat er opnieuw een miskraam zit aan te komen. Balen! Elke keer weer doet het pijn, hoe vaak het ook mis gaat, het went niet! Verdrietig, maar gelukkig met elkaar samen in Zeeland. We kunnen lekker uitwaaien aan het strand en er komen vrienden op bezoek. Heerlijke afleiding.

Na de zomervakantie en het ´verwerken´ van de mislukte poging, beginnen met nieuwe energie aan ons nieuw avontuur. Het adoptieproces.

De eerste adoptiecursus, is met name kennismaken met de andere stellen, de twee vrouwen die de cursus geven en waar we het over gaan hebben. De cursussen zijn allemaal in Houten. Het zijn interessante cursussen en hoe verder de cursussen vorderen, hoe enthousiaster Jules en ik worden.

Zoals onze verlieskundige in Maastricht al zei, zet in op twee sporen. Dit hebben wij dus gedaan. Wetende dat je het adoptietraject moet pauzeren/stopzetten als je daadwerkelijk aantelt.

Wij hebben nog 5 embryo´s in de vriezer en hebben in oktober er weer een terug laten plaatsen. Samen zijn we in de herfstvakantie naar Malaga geweest, zo vlogen de wachtweken voorbij.
De terugplaatsing was op 10 oktober en na de herfstvakantie mochten we testen op jawel 21 oktober, de uitgerekende datum van Vieve.

De test was wederom positief! Aan alles voelde ik dat het dit keer ging lukken, dat ik ook zwanger zou blijven! Vieve heeft dit zo gepland. Op haar oorspronkelijke uitgerekende datum kregen we twee streepjes te zien! Dolgelukkig! Jules en ik hebben afgesproken dat we dit nu voor ons houden, zodat we onze ouders en broers en zussen niet ook in spanning hoeven te leven tot de eerste echo.

De eerste echo stond gepland op 15 november, het ging nog steeds goed, wel kwamen er spanningen, zou het allemaal goed zijn? Nergens last van... Ja een beetje misselijk en dat is een goed teken!

Op 15 november, klopte er een hartje! Jules en ik huilden van geluk! Het gaat goed komen deze keer! Het was een heel sterk gevoel!

Nu konden wij onze ouders, broers en zussen blij maken met het goede nieuws! Boontje is onderweg! We zijn uitgerekend op 28 juni 2018!

Het adoptietraject hebben we gepauzeerd! Het is verplicht te melden dat je zwanger bent.

"Vieve La Vie"

X


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je