{{ message.message }}
{{ button.text }}

2 Zwangerschappen en de verschillen.

2 totaal verschillende zwangerschappen!

Afbeelding blog '2 Zwangerschappen en de verschillen.' Achtergrond blur afbeelding

Voor de mensen die al meer kinderen hebben weten vast wel wat ik bedoel. Elke zwangerschap is anders, zeggen ze. En het klopt als een tiet! 😅 Ik ga jullie vertellen hoe de zwangerschap bij Daley ging, en de zwangerschap van nu hoe dat is verlopen en wat de verschillen zijn..

BIJ DALEY;
Zoals bijna elke zwangere ben je in het begin misselijk en moe. Ja ik dus ook! In het begin zo rond de 8 a 11 weken ben ik echt goed misselijk geweest.. geen pretje kan ik je vertellen. Ik kon niks eten of ruiken en hing al gauw boven de pot! Het enigste wat ik wél kon eten waren crackers met smeerkaas, voor de rest echt helemaal niks, oké soms ook wel een broodje. Oh wat heb ik me in die weken ellendig gevoelt zeg, bahh! Maar goed, hoe verliep de zwangerschap verder..
Ik had voor de rest niet echt ergens last van ofzo, ja afentoe wat bandenpijn en wat krampjes maar dat hoort er allemaal bij haha.

En qua eten drinken.. Ik had echt overal wel trek in haha. Normaal heb ik dat ook maar met de zwangerschap was dat wel even wat meer dan normaal. Je kon me bijvoorbeeld blij maken met veel zoetigheid zoals; chocola, roze koeken, dropjes, spekjes, krakelingen, pakken chocomelk (die gingen er doorheen 🙈) en Magnum ijs (de witte)
En qua hartige dingen; PATAT! Mcdonalds, pizza, kaasbroodjes, kapsalon, heel veel chips, kibbeling met knoflooksaus, en nog veel meer haha!

Ik ben van mezelf best dun en woog voor deze zwangerschap 43kg! En tijdens de zwangerschap ben ik 30kg aangekomen. Ja 30kg dat dat kon dacht ik haha, kon het toen zelf niet eens geloven.

Daley voelde ik voor het eerst bewegen toen ik net 16 weken was. Ik weet het nog goed. Ik lag in bed savonds en legde mijn handen op mijn buik. En opeens voelde ik een paar plopjes en dacht huh? Voelde ik hem nou bewegen of zijn het mn darmen die aan het rommelen zijn? Maar het was dus echt de baby die ik voelde, mn vriend sliep al en probeerde hem wakker te maken. Maar dat lukte niet en hij zou het eigenlijk toch nog niet kunnen voelen. Nadat ik dit ervaren had was ik helemaal in de wolken en begon volop te genieten van de zwangerschap. Ik voelde me echt super gelukkig, en dat is tot aan de bevalling ook gebleven, en daarna natuurlijk ook haha! Dont get me wrong 😋

BIJ BABYBOY 2;
Alleen wat hier wel bijna het zelfde is van de zwangerschap is de misselijkheid! Alleen bij deze heeft dat niet zo lang geduurd en hierbij niet overgeven (thanks god) ik vind het zo verschrikkelijk smerig! Oké wacht 2 dingen die het zelfde zijn, want ook bij deze zwangerschap heb ik bijna nergens last van gehad, alleen wel vaak chagrijnig 🙈 hihi. Mijn eetgewoontes zijn bijna het tegenovergestelde.. nu eet en drink ik gewoon alles wat ik wil en nog steeds wel veel chocola en patatjes hoor, maar met mate. Bij Daley vrat ik me echt vol de heledag door. Nu ben ik bijvoorbeeld gek op yoki drink (pakken) ipv chocomelk en eet ik veel brood en stukjes komkommer en fruit, ietsjes gezonder dan bij Daley.

Bij deze zwangerschap voelde ik de baby bij 14+4 de eerste keer bewegen, en wist echt zeker dat het echt de baby was. Want ik herkende het gevoel van de 1e zwangerschap en iets vroeger. Maar uuhh, dat is echt niet opgehouden hoor.. deze baby beweegt echt zo veel dat ik bijna kan zeggen die ie 24/7 actief is!! Jeetje zeg het is gewoon bijna niet meer normaal hoeveel deze kerel geweest, ik noem hem dan ook karatekid3.0 😅 ik ben nog net niet blauw en het doet ook net niet pijn, maar dat zal vast nog wel komen als hij zo bewegelijk blijft.

Bij deze zwangerschap voel ik me ook gewoon normaal, ik ben er minder mee bezig dan met de 1e. Bij de eerste legde ik echt alles vast als hij begon te bewegen, bij deze heb ik dat wat minder maar doe het wel. En ik maakte ook bijna elke week een buikfoto en nu bijna niet haha. Misschien omdat ik nu ook druk ben omdat ik Daley al heb, en ook de aandacht nodig heeft natuurlijk. Maargoed, ik vind beide zwangerschappen dus echt totaal verschillend!! Hebben jullie dat ook gehad? Zou het leuk vinden om jullie ervaringen te horen.

XXX Sindy


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je