{{ message.message }}
{{ button.text }}

1ste tandje is door!

Eindelijk is het eerste tandje dan door! Vervolg op eerdere blog......

Afbeelding blog '1ste tandje is door!'

Hehe eindelijk stom vervelend rot tandje! Hij is dan toch door na veel slapeloze nachten vol getroost..detinox smeren...koude speentjes...bijtringen etc.... is dan eindelijk het begin van het einde in zicht!!! Halleluja!!!

Het eerste tandje is meestal het ergst wat ik overal om mij heen hoor van andere mama's en oma's. Nu weet je hoe je kind is als er een tandje doorkomt en je weet ook wat je kan doen om de pijn te verlichten.... toch blijft het een hel vooral voor je ukkie maar ook zeker voor de papa en mama want je wilt zo graag de pijn wegnemen maar je kan het alleen maar verlichten.

Onze zoon is een snelle met tandjes krijgen al vanaf dat hij ongeveer 3 maanden oud was begon het vervelen van die rottandjes... en nu dan eindelijk is er 1 door waar er nog heel veel gaan volgen..... 

Voorheen werkte de detinox en de koude fieppie (speen) en een speciale koelbijtring maar vandaag was hij echt aan het krijsen krijsen krijsen!! Dus gelijk zn temperatuur gemeten geen verhoging gewoon netjes 36.7 graden.. koud fruithapje dan maar proberen.. ook dat weigerde hij (normaal is het hap slik weg ik lust meer) hij viel steeds in een halve slaap in mijn armen. Klein prulleke ♡ maar steeds als hij wakker werd begon het gekrijs overnieuw en steeds greep hij naar zijn mondje en murmelde auwauwauw (hij brabbeld alleen maar het klonk echt als auw!) 

Toen heb ik toch maar de huisarts gebeld met de vraag of ik hem een zetpil mocht geven want hij heeft echt pijn en er is niks ergs verder met hem aan de hand. (Beetje verkouden nog maar we waren vorige week nog naar de dokter geweest en hij was verder kerngezond ) mocht hem max. 3 zetpillen per dag geven... natuurlijk alleen als het echt nodig is... ik ben zelf ook niet zo van de pillen of paracetamol nemen ook alleen in uiterste nood..

De zetpil zetten was een gevecht want meneertje wilde dat niet hij had tenslotte net nog een thermometer erin gehad ... maar het lukte ;-)  hij voelde zich nog even zielig dus mocht nog heerlijk met mama kroelen na een tijdje kon hij weer lachen toen ik poesje mauw zong en poes hem een knuffie kwam geven ( echte poes frummie bengel die is helemaal weg van mijn zoontje een echte poezzemama ♡) toen viel hij in slaap en heb m lekker in bedje gelegd.

Nu slaapt hij heerlijk en hoop dat het zo beter gaat met mijn lieve prulleke! 

Vanavond kijk ik het even aan hoe het gaat anders krijgt hij voor de nachtrust ook nog een zetpil.

Xxx

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je