Snap
  • Baby

19. slapen in eigen bed?1?

Na 2 dagen niet overdag slapen op kinderdagverblijf wel een hele nacht in eigen bed....

Onze kleine boef heeft tot 6 maanden heerlijk in zijn eigen bed geslapen 's nachts....sinds dien ligt die halve nachten bij ons in bed (omdat ik niet achter de methode laat maar huilen sta). De ene keer al vanaf 23uur en anders vanaf 3uur ofzo maar zoals ik al eerder in een blog schreef dit werkt voor ons en zo krijgen we alle drie onze nachtrust....
Nu slaapt die gewoon meteen door zodra die tussen ons in ligt dus daarom kiezen wij hiervoor zodat we alledrie onze rust krijgen...

De afgelopen 2 dagen moest Nathan hele dagen naar het kinderdagverblijf omdat ik extra ging werken deze week, met als gevolg dat hij overdag niet geslapen heeft. hij wil niks missen daar, alles is leuk en slapen heeft die dan gewoon geen tijd voor.
Ook eet die slechter daar gok omdat hij zich er gewoon geen tijd voor geeft ofzo...
Hij blijft wel heerlijk vrolijk zelfstandig spelen...
Gisteravond was hij dan ook helemaal uitgeteld en lekker op bed viel die in slaap (zoals gelukkig meestal wel goed gaat)
het "toevallige" was dat hij dus tot 6.30 in zijn eigen bed heeft gelegen...erg fijn maar snappen doe ik het niet.

er wordt vaak tegen mij gezegd het is gewenning laat hem huilen en je bent er na een x aantal nachten vanaf,...
Sommige zeggen als een kind oververmoeid is dan slaapt die slechter en daarom komt die vaker....

Dat hij vannacht dus tot 6.30 in eigen bed ligt leert mij dat het vanzelf wel een keertje komt en al die mensen gewoon moet laten zeuren:P
Zijn er moeder (of vaders) die dit ook zo hebben gehad met hun kinderen en waarbij het inderdaad vanzelf over ging of hebben jullie toch er iets voor moeten doen...tips (anders dan laten huilen) zijn altijd welkom...
Nathan is nu ruim 11 maanden.

Vandaag zijn we gewoon thuis dus benieuwd of die vanmiddag beter slaapt en hoe het dan vannacht gaat...

7 jaar geleden

Onze zoon nu 2 jaar heeft tot 1.5 jaar bij ons in bed gelegen( ook het laatste slaapje).. Toen hebben wij de ledikant verruild voor een peuterbedje(wel bij ons op de kamer) met bescherm plank natuurlijk.. Samen nieuw beddengoed gehaald.. Zn knuffels er op.. En hij ging er gelijk in slapen!! Nu hebben we zijn zusje van 5 maanden bij ons in bed.. De tijd komt wel als ze er klaar voor zijn;)

7 jaar geleden

Gaat vanzelf over, De oudste heeft tot bijna zn 4e( nu 8 jaar) bij mij in bed geslapen.. had ook van alles geprobeerd ( op huilen laten na) en niets hielp.m en op gegeven moment was ik er wel klaar mee ( en stiekem vond ik het ook wel heel erg fijn dat die bij me lag want was toen alleenstaande mama dus had ik toch lekker een grote liefde naast me liggen hihi) en lag die gewoon elke nacht bij mij.. Tot die zelf ineens niet meer wou, en toen was het ook in 1 keer klaar. De jongste, nu bijna 18 maand. Slaapt ook gedeeltelijk bij ons in bed. Ze valt sowieso altijd in onze bed in slaap savonds.. anders gaat ze echt niet slapen, als ze 1 maal slaapt leg ik haar wel over in haar eigen bedje, maar 9 van de 10 keer word ze snachts wel weer wakker en slaapt dan alleen verder tussen ons in. Ook bij haar van alles geprobeerd, maar werkt gewoon niet.. en wil zelf ook mn rust hebben dus dan neem ik het gewoon voor lief dat ze gewoon lekker bij ons in bed slaapt. Gaat vanzelf wel over ooit.

7 jaar geleden

Onze dochter is bijna 2 en slaapt vaak het laatste deel van de nacht\ochtend (rond 04:00 meestal) bij ons in bed. Wij hebben hier geen problemen mee en zo slapen we allemaal lekker.. Dit is vanaf een maand of 9 gaande.. Weken lang volgehouden met verschillende methodes om ze door te laten slapen in haar eigen bed.. Wij zijn ook niet van het lang laten huilen. Niks werkte met als gevolg een oververmoeid kind en ouders.. En het is ook stiekem best gezellig om sochtends wakker geknuffeld te worden:) doe vooral waar je je goed bij voelt en ooit komt het goed!

7 jaar geleden

Gaat vanzelf over, de jongste hebben we vanaf het begin altijd bij mij in bed gehad, tot ze 4 of 5 maand was, was de eerste deel van de nacht eigen bed, tot 1 uur en het werd steeds later. Vanaf 11 of 12 maand vonden we het te gevaarlijk worden. Kwam ze om 5 uur wilde spelen ipv slapen. (ja, het was al licht buiten). Toen hebben we besloten om in eigen bedje te laten met muziekje en speelgoed. Na een week sliep ze vaak tot half 7 of langer of dat zus haar wakker maakt.