{{ message.message }}
{{ button.text }}

#19 De 'keuzegrens' voorbij

De keuze is gemaakt, er is nu geen weg meer terug. Hebben we er goed aan gedaan?

Afbeelding blog '#19 De 'keuzegrens' voorbij'

Inmiddels zijn we de 24 weken gepasseerd, en dus ook de grens om eventueel de zwangerschap af te breken. We staan nog steeds achter onze keuze om de zwangerschap uit te dragen en er helemaal voor te gaan, hoewel ik nu toch ergens hele lichte twijfel voel soms... Doen we er wel goed aan, hoe komt ons leven er straks uit te zien, kunnen we dit wel? Allemaal vragen die al meerdere malen de revue hebben gepasseerd. Toch, nu we geen keuze meer hebben, komen ze weer even naar boven.

Van de week belde de gynaecoloog vanuit Leiden nog. Wat een schatten in dat LUMC daar! Ik krijg helemaal de vrije keuze in wat ik wil qua controles en hoeveel echo's. We hebben nu afgesproken dat ik de standaard controles bij de verloskundige blijf doen (want Leiden is toch 2 uur rijden heen en weer) en rond de 28 weken weer een echo in Leiden. Aan de hand daarvan weer verder kijken wanneer we dan de volgende echo doen. Niet alleen voor onszelf fijn, maar ook voor de onderzoeken van het ziekenhuis naar dit syndroom. Ook qua bevalling heb ik het in eigen hand, uitdragen tot spontane bevalling of eerder inleiden e.d. Voelt zo fijn!

Ook belden ze van stichting Mee, daar heb ik a.s woensdag een gesprek mee. Eens kijken wat er mogelijk is in de wereld van de (gehandicapten)zorg en waar we voor hulp terecht kunnen.

Ik merk dat ik laatste weken veel harde buiken heb en dat mijn buik erg hard groeit. Dit kan betekenen dat het vruchtwater nu al aan het toenemen is wat dus goed in de gaten gehouden moet worden. Teveel vruchtwater betekend veel druk op de vliezen waardoor ze kunnen breken met een vroeggeboorte als gevolg.
Naast al deze zorgen draait het huishouden en ons gezinnetje gewoon door, en dat moet ook. Ik krijg nu wel steeds meer momenten dat het me even aanvliegt.. maar dat mag ook en laat ik toe! Het ijskonijn is aan het ontdooien.

Mijn oudste mannetje is vandaag alweer 2,5. Op 8 april 2015 maakte hij ons papa en mama, wat gaat de tijd toch hard! De jongste is nu 14 maanden en slaapt sinds een week *even afkloppen* door! Dat is wel heel fijn en maakt dat je alles ook net even iets beter aankunt. We genieten van die heerlijke, kleine momentjes met onze mannetjes. Zij verdienen ook onze volledige aandacht, en stil in een hoekje zitten huilen lost niks voor ons op. Was dat maar zo..

Wel heb ik de jongens weer ingeschreven voor 1 dag kdv in de week. Die dag werk ik nu nog, maar straks in mijn verlof, of na de bevalling is het ook wel fijn voor beide kanten. Voor de jongens een plek waar ze heerlijk kunnen spelen zonder spanningen in de lucht en voor ons even rust en alle aandacht voor ons zorgenkindje..

Ik hoop dat we er goed aan doen, en dat de keuzes die we nu steeds moeten maken de goede keuzes zijn.. We maken ze in ieder geval vanuit ons hart, en dat klopt altijd zeggen ze toch?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je