Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

180 ml in 10 minuten

Nino is net als papa en mama een vreetzakje en werkt eten veelte snel naar binnen.

In 10 minuten werkt Nino een flesje van 180 ml + 6 schepjes (wat neer komt op 200 ml) naar binnen. Nu heb ik op internet gelezen dat wanneer een kind er minder dan 15 minuten over doet, dit veelte snel is. Nu kan dat best kloppen want Nino heeft vaak de hik en spuugt regelmatig weer wat op. Daarnaast heeft hij nog steeds regelmatig last van krampjes en hij is de 3 maanden nu toch echt voorbij. 

Sinds een week heeft hij ook nog eens diarree erbij en bij het kinderdagverblijf drinkt hij zijn flessen niet meer leeg. Hij krijgt daar andere voeding en ze gaan nu ook op de hyper allergene voeding over om te kijken of hij dat beter neemt, dit gebruiken wij thuis sowieso al, of na ja iets dergelijks, na het lezen van goede recensies op het internet ben ik gestart met Hipp.

Maar met deze vage klachten weet ik eigenlijk niet zo goed wat er dan precies aan de hand is met Nino. 

We hebben al geprobeerd Nino te voeden met Dr. Brown flessen maar daar doet hij dan weer 45 minuten over en dat is me ook een beetje te gek.

Ik durf vanwege zijn krampjes nog niet echt te beginnen met rijstebloem voor het slapen gaan maar zou het toch wel heerlijk vinden als hij de nachten door gaat slapen.

Ergens weet ik nu gewoon niet zo goed meer wat er mee moet doen. Ik vind de klachten niet groot of duidelijk genoeg voor de huisarts maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat ik toch iets moet doen. Sowieso vraag ik het volgende week wel bij het consultatiebureau misschien hebben die nog tips. Maar heeft hier iemand nog tips tot die tijd?

7 jaar geleden

Wij gebruiken ook Hipp1 gaat super Gebruiken de MAM flessen en gebruiken johannesbroodpitmeel omdat madam niet verzadigd was na haar fles nu doet ze 15/20 min over een fles en is meer verzadigd Weet niet of HAllergeen meerwaarde heeft maar weet wel dat Hipp echt enorm clean is zonder toevoegingen enz enz Hopelijk heeft de kleine man er gauw geen last meer van maar jbpm zou wel kunnen helpen dat t rustiger gaat en minder spugen

9 jaar geleden

Dank je voor je reactie. Ondertussen is mijn kleine man alweer 6 maanden en zijn er alweer wat dingen veranderd. Ik gebruik nu gewoon speentje 1 van avent. Hier doet hij 15 minuten over en dat lijkt te werken. Het hikken en spugen is redelijk weg. Rijstebloem zit nu ook al sinds een tijdje gewoon in zijn dagelijkse schema ingebouwd en is zeer fijn want het is een hongerig mannetje. We zitten tegenwoordig op 210 met 7 schepjes en ´s avonds nog 7 schepjes rijstebloem erbij en ´s ochtends 3 schepjes. Verder zijn we net over op Hipp 2 en Rijstebloem voor 6m+. Hij doet het er goed op. Helaas heeft hij de laatste tijd wel last van diarree maar dat is volgens mij gewoon een virusje waar helaas ook af en toe wat buikkrampen bij komen kijken... maar qua voeding loopt het nu lekker gelukkig.

9 jaar geleden

Dit klinkt herkenbaar onze dame had dat eerst ook. Wij hebben nu ook dr brown de brede fles. En hebben in Duitsland sab simplex gehaald tegen spugen en krampjes. Werkte prima is helaas niet in Nederland te koop alleen via Internet. En als je 45 min te lang vind duren kun je een grotere speen proberen, maar dat wordt vanzelf beter hoor. Je kindje heeft de tijd nodig om te drinken. Wij zijn toen ook overgestapt op nutrilon Omneo dat is iets dikker en tegen krampjes. Na een paar weken geen spugende hikken dame meer. Hoop dat je er iets mee kan.

9 jaar geleden

nog even aan toe voegen. Ook had mijn dochter heel vaak de hik. Dat is ook een kwaal van relfux. Ook hebben wij alles schuin gezet een kussen onder haar matras zodat die schuin ligt op het verschonings kussen een handoek opgerold zodat ze daar met haar hoofdje op ligt zodat ze altijd schuin ligt dat haar voeding niet omhoog komt en minstens een half uur rechtophouden na de fles en rechtop voeden. groetjes kirsten