{{ message.message }}
{{ button.text }}

17 Van de uitslag van de ct-scan naar een geplande OK..

In de 3 weken die wij moeten wachten tot de uitslag van de ct-scan is weer genoeg gebeurd..

Afbeelding blog '17   Van de uitslag van de ct-scan naar een geplande OK..' Achtergrond blur afbeelding

We merken aan onze kleine meid dat ze steeds slechter gaat drinken. Niet een beetje slechter, nee gewoon super slecht! Aangezien bijvoeding erg moeizaam gaat begin ik mij, voor de verandering, weer eens zorgen te maken. Van 4x 230cc gaat ze naar 4 keer 60cc. Minimaal dus en dit merken we ook aan haar plas luiers. De huisarts heeft ons doorverwezen voor een spoedafspraak naar de kinderarts. Die had ik in eerste instantie ook gebeld, maar onze 'eigen' kinderarts is op vakantie, dus ik moest naar de huisarts gaan werd mij verteld. Omdat het om een spoedafspraak gaat belt de kinderarts mij op om de afspraak door te geven en zij wilt meteen weten hoe het nu gaat. Het gaat met de dag slechter en het weinige wat ze drinkt komt er amper nog als plas uit. Na al 12 uur een droge luier te hebben geeft de kinderarts door dat als zij binnen een paar uur geen plas luier heeft we die middag nog moeten komen. Anders kan het tot de volgende ochtend wachten. Gelukkig doet ze na een paar uur een (iniminie) plasje, dus hoeven we niet met spoed spoed naar de eerste hulp. De volgende ochtend worden we gezien door een kinderarts en blijkt ze een dubbele oor- en keelontsteking te hebben. Pijn is dus waarschijnlijk de oorzaak geweest voor het niet drinken en dit hadden we dus geeneens door. Ondanks alles wat er gebeurd blijft ze de hele dag lachen, onze kleine heldin. 

En dan is het alweer tijd voor de uitslag. Uit de scan blijkt inderdaad dat er geen doorgang is aan de rechterkant van haar neusje. Haar tussenschot staat aan het einde wat scheef naar rechts en heeft een soort uitstulping. De andere zijkant is ook wat verdikt door bot, waardoor de doorgang dus vernauwd is en op de plek waar de doorgang zou moeten zijn zit allemaal slijmvlies. 

Om het voor jullie allen even wat duidelijker te maken heb ik een screenshot van de scan gemaakt met een legenda ;) Het zwarte wat te zien is, is luchthoudend, daar kan dus lucht bij komen, het grijze is huid/weefsel/slijmvlies, het witte is kraakbeen/bot.

scan%20neus%20juul_1503930292.png

1 Rechter neus doorgankelijkheid 

2 Slijmvlies wat de neus afsluit

3 Normale neus doorgankelijkheid

4 Uitstulping van het tussenschot (kraakbeen) wat voor de vernauwing zorgt samen met nr 5

5 Uitstulping bot wat voor de vernauwing zorgt samen met nr 4

Zoals hierboven dus te zien zit er veel weefsel dat er voor zorgt dat de neus afsloten is. Omdat ze zo slecht eet en drinkt is i.o.m. de KNO-arts besloten om de operatie z.s.m. plaats te laten vinden. Ik schrok hier wel een beetje van, want de KNO-arts in het meander gaf aan dat ze zulke operaties niet doen onder de 2 jaar en onze dame is net 7 maanden. Tijdens de operatie die binnenkort plaats gaat vinden, gaan ze het weefsel wat voor de afsluiting zorgt verwijderen (nr 2) en gaat ze een stukje tussenschot weg halen (nr 4). Het bot laten ze zoals het is, want dat is lastig weg te halen. Het probleem is alleen dat bij deze operatie het neusgat vaak weer afgesloten wordt door granulatie weefsel. Soms zelfs wel 6 keer! Als laatste optie gaan ze dan aan slag met chemo-druppels en branden ze als het ware het slijmvlies weg.. BRRRR.. laten we hopen dat het niet zo ver hoeft te komen! Uiteindelijk is de operatie nu gepland op 01-09-2017. 

Een dag die steeds dichter bijkomt, en zoals eigenlijk altijd met dit soort dingen, niet uitkomt. Begrijp mij niet verkeerd, haar gezondheid gaat voor alles en iedereen, maar het is balen dat we de operatie niet uit kunnen stellen. Bijna een jaar geleden begon onze 'nachtmerrie' d.m.v. de slechte 20 weken echo wij moeten er even tussenuit. Onze vakantie begint over 3 weken met een bruiloft gevolgd door een week echt weg naar Zuid-Duitsland. Maar de kans dat onze vakantie door kan gaan is klein alleen zijn wij, als gezin, zo onwijs toe aan even een andere omgeving. Even geen zorgen en kunnen genieten van het fijne gevoel wat een vakantie geeft.. 1 arts gaf aan dat wij waarschijnlijk wel op vakantie kunnen, 1 arts gaf aan dat wij de vakantie moesten annuleren. Tot op heden heb ik nog niets geannuleerd en kijken wij het gewoon tot op het laatste moment aan, ik heb die annuleringsverzekering niet voor niets afgesloten ;)

Doordat het nieuws van de snelle operatie toch enigszins onverwacht kwam ben ik dus helemaal vergeten te vragen wanneer die eventuele heroperatie(s) dan plaats vind(en). Ik ben momenteel aan het wachten tot de arts mij terug belt en ik hopelijk meer duidelijkheid krijg. Voor nu nog 4 nachten slapen voor ik een paar nachten in het wkz mag bivakeren met mijn kleine meisje. Waarschijnlijk moeten wij 2 nachten blijven, mogelijk langer. Maar allereerst moeten wij de ongeveer 2 uur durende operatie door zien te komen.. Wish me luck.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je