{{ message.message }}
{{ button.text }}

16 juni 2017: jouw eerste dag bij ons

De eerste dag als gezin van vier: de eerste dag van Jort bij ons.

Afbeelding blog '16 juni 2017: jouw eerste dag bij ons' Achtergrond blur afbeelding

Iedereen was nieuwsgierig naar jou, Jort! Deze dag hebben we veel bezoek gehad: alle opa's en oma's en een aantal van jouw ooms en tantes kwamen op bezoek om jou te bewonderen. Achteraf bezien is het zo fijn dat we deze dag met jou hebben gehad, zonder te weten wat er komen zou... Zo fijn dat we deze dag onbezorgd van jou hebben kunnen genieten, en dat er al zoveel kraambezoek is geweest die jou heeft kunnen bewonderen. We hebben zoveel mooie foto's van ons met jou en van de opa's, oma's, ooms en tantes met jou. Die worden heel erg gekoesterd door iedereen!

Die dag heeft de kraamhulp jou voor het eerst gewassen (in bad doen kwam de volgende dag wel), waarbij jij jezelf toen je luier uit was even lekker ging onderpoepen en -plassen. Je plaste zelfs over je eigen hoofd heen!

Oh, wat was het fijn om met je te knuffelen lieve Jort! Jij lag er steeds heel tevreden bij, op een gegeven moment gingen je oogjes open. Donkerblauwe kijkers keken ons aan en papa en mama werden spontaan n贸g verliefder op je! Papa heeft daar gelukkig een paar hele mooie foto's van gemaakt, hij klonk zo enthousiast, zo lief! Na die foto's heeft papa je naast mama op bed gelegd zodat ik die onderzoekende ogen ook kon bewonderen. Als ik daar nu aan terugdenk is dat zo een bijzonder moment geweest en voel ik zo weer die verliefdheid! Achteraf bezien had ik gewild dat ik van dit soort momenten n贸g meer had genoten, want nu mis ik ze zo...

Voor het avondeten hadden we opa, oma en je oom uitgenodigd. Vlak voor het eten kwam Fedde thuis en heeft hij ook kennis met je gemaakt. Hij vond jou reuze-interessant: ging je over je hoofdje aaien en wees de hele tijd naar je: 'Die, die, die..'. Tijdens het avondeten namen we je mee naar beneden en legden we je op het voedingskussen in de grote stoel naast de kachel. Want je hoorde vanaf nu bij ons gezinnetje natuurlijk! Daar heb je heel tevreden gelegen, om je heen kijkend, af en toe een geluidje makend. En dan wees Fedde weer naar je: 'Die, die..'.

Die avond heb je ruim een uur liggen slapen op papa's borst, terwijl mama boven aan het rusten was. Dat moment was heel speciaal voor papa, Jort, dat koestert hij nu enorm! Papa stuurde mama ook een foto van jullie samen, over de app, en mama zag op die foto een vermoeide, maar supertrotse papa en een tevreden slapend mannetje. Zo lief! Wat zou het fijn zijn geweest als jullie nog honderden van zulke momenten samen hadden kunnen hebben...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je