Snap
  • Baby

16 juni 2017: jouw eerste dag bij ons

De eerste dag als gezin van vier: de eerste dag van Jort bij ons.

Iedereen was nieuwsgierig naar jou, Jort! Deze dag hebben we veel bezoek gehad: alle opa's en oma's en een aantal van jouw ooms en tantes kwamen op bezoek om jou te bewonderen. Achteraf bezien is het zo fijn dat we deze dag met jou hebben gehad, zonder te weten wat er komen zou... Zo fijn dat we deze dag onbezorgd van jou hebben kunnen genieten, en dat er al zoveel kraambezoek is geweest die jou heeft kunnen bewonderen. We hebben zoveel mooie foto's van ons met jou en van de opa's, oma's, ooms en tantes met jou. Die worden heel erg gekoesterd door iedereen!

Die dag heeft de kraamhulp jou voor het eerst gewassen (in bad doen kwam de volgende dag wel), waarbij jij jezelf toen je luier uit was even lekker ging onderpoepen en -plassen. Je plaste zelfs over je eigen hoofd heen!

Oh, wat was het fijn om met je te knuffelen lieve Jort! Jij lag er steeds heel tevreden bij, op een gegeven moment gingen je oogjes open. Donkerblauwe kijkers keken ons aan en papa en mama werden spontaan nóg verliefder op je! Papa heeft daar gelukkig een paar hele mooie foto's van gemaakt, hij klonk zo enthousiast, zo lief! Na die foto's heeft papa je naast mama op bed gelegd zodat ik die onderzoekende ogen ook kon bewonderen. Als ik daar nu aan terugdenk is dat zo een bijzonder moment geweest en voel ik zo weer die verliefdheid! Achteraf bezien had ik gewild dat ik van dit soort momenten nóg meer had genoten, want nu mis ik ze zo...

Voor het avondeten hadden we opa, oma en je oom uitgenodigd. Vlak voor het eten kwam Fedde thuis en heeft hij ook kennis met je gemaakt. Hij vond jou reuze-interessant: ging je over je hoofdje aaien en wees de hele tijd naar je: 'Die, die, die..'. Tijdens het avondeten namen we je mee naar beneden en legden we je op het voedingskussen in de grote stoel naast de kachel. Want je hoorde vanaf nu bij ons gezinnetje natuurlijk! Daar heb je heel tevreden gelegen, om je heen kijkend, af en toe een geluidje makend. En dan wees Fedde weer naar je: 'Die, die..'.

Die avond heb je ruim een uur liggen slapen op papa's borst, terwijl mama boven aan het rusten was. Dat moment was heel speciaal voor papa, Jort, dat koestert hij nu enorm! Papa stuurde mama ook een foto van jullie samen, over de app, en mama zag op die foto een vermoeide, maar supertrotse papa en een tevreden slapend mannetje. Zo lief! Wat zou het fijn zijn geweest als jullie nog honderden van zulke momenten samen hadden kunnen hebben...

6 jaar geleden

Dankjewel voor je mooie reactie! Schrijven helpt me inderdaad, dat merkte ik al snel. Fijn dat het gevoel waarmee ik probeer te schrijven overkomt!

6 jaar geleden

Wat schrijf je mooi en vol liefde. Zo mooi dat ik gewoon hoop dat alles goed komt, ook al weet ik dat dat niet kan. Wat goed dat je van je af schrijft, Het zal de pijn nooit wegnemen, maar je wel helpen het een plekje te geven. Heel veel sterkte.