{{ message.message }}
{{ button.text }}

11 weken en 2 dagen oud

Einde zwangerschapsverlof.... terug in de grote boze wereld en aan de fles

Afbeelding blog '11 weken en 2 dagen oud' Achtergrond blur afbeelding

11 weken en 2 dagen is Luuk al weer. En wat een heerlijk kindje! Hij slaapt, drinkt 5x per 24 uur waarbij hij tussen de 8 en 11 uur per nacht achter elkaar kan slapen. En ook overdag slaapt hij veel, na 1 tot anderhalf uur na de voeding wakker te zijn geweest. Misschien dat hij een laatste dagen iets vaker wakker is, ook voor een voeding uit al uitgeslapen kan zijn. En dan ligt hij in de box, of in z'n wipstoeltje als ik ga douchen. Soms merk je haast niet dat hij er ook is.

Sinds een week ben ik weer aan t werk. wat inhoudt dat hij uit een fles drinkt. We hadden het al vaak geoefend en ik heb geprobeerd een voorraad op te bouwen met kolven. Ondertussen lijkt hij steeds grotere hoeveelheden weg te krijgen, gister zelfs 2x 160 cc. Hij zou met z'n huidige gewicht 180cc per keer mogen drinken. Dat kolf ik echter nooit. Zeker overdag niet. Vaker drinkt hij rond de 120cc. Maar ook dat kolf ik niet altijd. Waardoor ik elke dag al een beetje achter loop. Groot is de verleiding dan ook om de borstvoeding te gaan combineren met kunstmelk. Dan gaat bij mij de druk van nooit genoeg hebben er af. Als ik maar wel gemotiveerd blijf om een kolven. Nu al vraag ik me af of de productie terugloopt nu ik om de dag de hele dag niet zelf kan voeden maar aan dat apparaat hang. 

Vooralsnog groeit hij goed, hollands welvaren is het.. En het is ook al weer 4 uur geleden sinds de vorige voeding.. dus ernstige honger heeft hij ook niet. Alle voornemens die ik had na de ervaring met onze eerste baby, zoals t inbakeren dit keer niet uitstellen, lekker wel bij me in bed in slaap laten vallen als 't niet anders kan en meer van dat soort dingen hoeven niet te worden uitgevoerd. Luuk doet alles volgens het boekje. Zoals het hoort. Zelfs als ik ineens 3 dagen in de week weg ben om verdrietige verhalen van anderen aan te horen en geconfronteerd worden met de ellende op deze wereld. En vervolgens natuurlijk overweldigd, vermoeid en prikkelbaar thuis kom. Hij laat zich niet of nauwelijks van de wijs brengen. Ook niet als hij daardoor door een ander gevoed wordt of misschien niet zo veel rust en regelmaat krijgt als wanneer ik er wel ben. Nee hoor, Luuk lacht of fronst een keertje en laat het zich gebeuren.  M'n schatje.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je