{{ message.message }}
{{ button.text }}

10 maanden zonder slaap

Aan het eind van je Latijn na 10 maanden lang geen enkele nacht doorslapen.

Afbeelding blog '10 maanden zonder slaap' Achtergrond blur afbeelding

Iedere moeder kent ze wel: van die horrorverhalen van andere ouders over kindjes die na zo veel maanden s'nachts nog steeds niet door slapen.
"Mij overkomt dat echt niet", dacht ook ik 11 maanden geleden, toen zoonlief net geboren was. Onze 1e dochter sliep na 8 weken 12 uur per nacht, dus dat zou bij baby 2 ook wel loslopen.
Dus niet.....

8 maanden lang waren we elke nacht op, nachten lang huilde onze zoon de hele straat bij elkaar, tot de politie aan de deur(dankzij boze buren die het gehuil ook zat waren) aan toe. 
Troosten, nachtvoedingen, nachtlampjes, rustgevende muziekjes, dragen, niets hielp, of maar voor korte tijd.
Huisarts, kinderarts, consultatiebureau, vrienden en familie, allemaal kwamen ze met goed bedoelde adviezen over hoe we het volgens hun het beste konden aanpakken. 
Van: "Gewoon laten huilen, wel, of juist niet bij ons in bed nemen, hij heeft vast honger, hij is eenzaam, misschien is hij bang in het donker, de indeling van zijn kamer is vast niet Ying en Yang", tot:" Hebben jullie wel een duidelijk dagritme?, hij is overprikkeld, gewoon zo lang mogelijk wakker houden zodat hij lekker moe is " en vooral: "Je verwend hem te veel met die draagdoeken van je", van alles hebben we voorbij horen komen. Niets hielp. 
Ook dochter lief van 2,5 jaar kreeg inmiddels door dat je met s'nachts gaan huilen papa of mama naar je bed kon lokken. Waardoor we uiteindelijk met 2 huilende kinderen zaten s'nachts. 

Na 9 maanden was de maat vol. Met veel pijn en moeite, maar ook een deel schaamte omdat het mij zelf niet lukte ons kindje door te laten slapen en s'nachts te troosten hebben we de hulp van een slaap therapeut ingeschakeld.
Ook haar methodes leken allemaal te falen. Uiteindelijk kregen we de 20-minuten methode aangeleerd.
Hierbij ga je naar je kindje toe zodra het gaat huilen, troost het 1-malig met je stem, en loopt vervolgens de kamer uit. Als je kindje blijft huilen herhaal je deze handeling na 20 minuten weer. Net zo lang tot je kindje zelf leert slapen. De slaap therapeute waarschuwde ons: Dit kan soms weken duren voordat het zijn vruchten af gaat werpen!
Ook over deze methode was ik sceptisch, we hadden dit immers al eens eerder geprobeerd en laten huilen ging compleet tegen mijn moeder gevoel in. Ik zag het dan ook niet zitten, maar gelukkig hield manlief voet bij stuk.

De 1e nacht huilde onze zoon 4 uur achter elkaar. De 2e nacht nog maar 3 kwartier. De 3e nacht een half uur. De 4e nacht werden we pas s'morgens vroeg wakker: Hebben we nu zojuist een nacht doorgeslapen???
Ja dus!! 

Het doorslapen gaat nu steeds beter. Soms zijn er nog wel eens nachten dat we er meerdere keren uit moeten, soms maar 1 maal, maar vaak helemaal niet meer. 

Dus na bijna 11 maanden durf ik nu eindelijk te zeggen: 

Onze zoon slaapt door!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je